Linda Lampenius

Vi behöver VISST kolhydrater!

24 oktober, 2012 | Kommentera (1)

Tusen tack för de vettiga böcker som finns ute på marknaden idag! Då menar jag t.ex. Charlotte Perellis “Kickstart”, Fredrik Pauluns “LCHQ” och Gisela van der Sters “Mattillåtet”.

Jag har levt med ätstörningar i 23 år. Jag har testat olika dieter och metoder. Nu har jag varit frisk sedan 2008 och sedan dess har jag ätit kolhydrater. Min ämnesomsättning blev mycket snabbare när jag började äta havregrynsgröt/rågbröd/fullkornsbröd/fullkornspasta/ris. När jag fortfarande tramsade och vägrade äta kolhydrater (väldigt många år!) fick jag äta starka chili-kapslar och jätte farliga produkter som ökar förbränningen (som jag ofta köpte utomlands eller på nätet).

Visste ni, som hetsar om LCHF, att den dieten kom till England några år innan den kom hit…och den har redan dött ut nästan helt och hållet.

Här kommer lite text ur “Mattillåtet” och “LCHQ”:

 

…och därmed basta!

 

 

Postad: 24 oktober, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Ätstörningar, Böcker, Hälsa, Kost, Livet, Mat | Etiketter: , , , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Vi behöver VISST kolhydrater!

  1. Anne Nordberg skrev den

    Jag vet inte varifrån du fått uppgiften att när man äter enl LCHF-metoden så uteslutar man helt och hållet kolhydrater….det gör man INTE!! Man minskar bara på dem, dvs man äter ca 5 gram per 100 gram…helst mindre, men högst 5 gram per 100 gram vad det nu är….Har provat många dieter, kurer under mitt liv men ingen har gett så bra resultat som LCHF-kuren/metoden…och man KAN ibland unna sig t ex godis, kakor etc…man går inte upp i vikt av lite “gottis” ibland….bara det inte blir för ofta….För mig och min man har denna metod fungerat jättebra och hans diabetes har blivit så bra att han slipper äta Metformin tabl, vilket han gjort i många år mot diabetes…Så, vissa metoder funkar för andra, men inte för alla….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)