Linda Lampenius

Dagens CTG gjorde bebisen skogstokig

7 januari, 2013 | Kommentera (4)

Idag fick jag åka in på en kontroll till BB, eftersom jag börjat känna djupare och kraftigare smärta i magen (strålar även mot ryggen).

När jag kom in på BB, låg bebisen med huvudet nedåt.
När CTG-apparaten (två ultraljudsdosor) placerades på magen, började lilltjejen omedelbart röra på sig. Kaoset inne i magen blev bara värre och värre under de 45 minuterna jag låg kopplad till CTG-apparaten.
Lillans hjärtljud försvann helt och hållet ett flertal gånger under övervakningen. Hennes puls var väldigt hög.

När jag var klar med testet, kollade läkaren på bebisen med hjälp av ultraljud. Då hade den lilla jäkeln vänt sig 180 grader och låg alltså igen med huvudet uppåt!!!

Jag är i vecka 39 och tycker det är väldigt konstigt att hon fortfarande rör på sig största delen av dygnet. En förklaring kan enligt läkaren vara att jag har mycket fostervatten i livmodern.

Här är några bilder från CTG övervakningen idag:

imageimageimageimageimage

Postad: 7 januari, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Baby, Barn, Förlossning, Graviditet | Etiketter: , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Dagens CTG gjorde bebisen skogstokig

 1. Ewa skrev den

  Att de väntar med att sätta igång förlossningen när du är i vecka 39. Många förlossningar kommer ju igång i 39 vecka och än tidigare. Lycka till. Kram Ewa

  • Linda Lampenius skrev den

   Problemet är ju det, att förlossningen absolut INTE får komma igång naturligt, eftersom jag måste genomgå kejsarsnitt. Enda sättet, ifall
   barnet skall kunna komma ut.
   Kram, Linda

 2. Ewa skrev den

  Planerade snitt görs aldrig så sent som i vecka 39 här på vårt sjukhus.
  Tycker inte det är rätt mot dig att vänta så långt fram att sätta igång förlossningen. Det går ju att göra långt tidigare. Jobbigt för dig. Lycka till och kram från Ewa.

  • Linda Lampenius skrev den

   Hej igen Ewa! Jag är nu i vecka 39. Nästa måndag, när snittet görs, har det gått 39 hela veckor. Jag hoppas att det inte drar igång innan dess…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)