Linda Lampenius

NÅLSKRÄCK!

11 januari, 2013 | Kommentera (3)

Fy attan vad jobbigt det känns just nu! Jag lider av nålfobi. Har varit lika rädd hela livet.

När jag fyllde i mina papper inför första förlossningen, skrev jag att jag inte var speciellt rädd för själva förlossningen, men att jag kände panik inför alla nålstick. Att sätta in en kanyl är det absolut VÄRSTA! Jag berättade också att jag ofta svimmade och ibland kräktes, när blodprov togs.
Tyvärr så tog inte barnmorskorna på Danderyd min rädsla på allvar, utan skickade in en osäker elev, för att lägga i kanylen i handen. Trots att jag hade haft emla (bedövningskräm), så gick allt åt skogen. Hon lyckades inte få in kanylen, utan istället bara söndra flera blodkärl på min hand. Det tog säkert en halv timme innan en kanyl var på plats, på min andra arm. Min rädsla minskade ju inte efter den händelsen…

Om 5 minuter skall jag åka iväg för att ta mitt sista blodprov inför kejsarsnittet, som sker på måndag morgon. Usch vad illa jag mår! Har haft emla i 90 minuter…

20130111_085511-120130111_085320

Postad: 11 januari, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Förlossning, Gravid, Graviditet, Hälsa, Livet | Etiketter: , , , , | Kommentera (3)

Det finns 3 kommentarer:

NÅLSKRÄCK!

 1. Ewa skrev den

  Väldigt dålig stil av barmorskorna att ta en elev. Är man rädd så kan de ta en som är bra på att ta sprutor. Embla salva brukar hjälpa.
  Oroa dig inte det går säkert bra. Du skall vara en pigg och glad mamma som väntar sin andra dotter. Fast jag inte känner dig mer än här på bloggen tänkar jag på dig. Kram Ewa

 2. Ida skrev den

  Ush, jag kanske inte har en nålfobi, men jag tycker att det är väldigt obehgaligt, och måste alltd ligga ner när blodprov tas för att jag inte ska svimma. Själv tycker jag att det blir värre med embla!
  använder jag embla kan jag nästan bli illamående bara av att jag eller någon annan vidrör det bedövade området, antagligen eftersom det är en så diffus känsla. Men gissar att du redan provat ta blodprov utan embla, så du vet väl vad som funkar för dig 🙂
  Hoppas att det går snabbt och smidigt för dig den här gången! 🙂

 3. Jarmo skrev den

  Jag har alltid ogillat stick i fingret pga smärtan, däremot går det bra när de tar blodprov i armvecket. Lycka till! / Jarmo i Trånkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)