Linda Lampenius

Varning för vidriga bilder på min mage en vecka efter kejsarsnitt

29 januari, 2013 | Kommentera (25)

Usch vad hemskt jag mådde denna gång efter kejsarsnittet. Det gjorde så förbaskat ont i såret och blodutgjutningen inuti tryckte på och förvärrade situationen.

Här är en bild från dag 5 efter snittet. Blev då tvungen att åka tillbaks till BB Sthlm.

image

Här är en bild tagen en vecka efter snitt.

image

Och här är en bild tagen idag, 2 veckor efter snitt.

image

Vad glad jag är för att jag äntligen börjat läka. Och snabbt går det! Jag tror att det är på grund av att jag ammar konstant, som magen (livmodern) drar sig samman så här kraftigt.
Jag har inte fått en enda bristning på magen. Fick det inte heller under graviditeten med Olivia. Har inte smort in magen med oljor, så jag får tacka mina gener.

Men…inga fler graviditeter/kejsarsnitt!

Postad: 29 januari, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Baby, Graviditet, Livet, Olivia | Etiketter: , , , | Kommentera (25)

Det finns 25 kommentarer:

Varning för vidriga bilder på min mage en vecka efter kejsarsnitt

 1. Eva skrev den

  Ou shit! Men det verkar läka snabbt ändå. Jag har fött två gånger med kejsarsnitt och har helt glömt bort att jag har ett ärr, det syns så lite.

 2. Aku Ankka skrev den

  Mikset synnyttänyt alateitse???

 3. Virpi skrev den

  Mulla oli samannäköinen maha kun synnytin esikoistyttäreni kolme vuotta sitten keisarinleikkauksella..parane pian!

 4. Ewa skrev den

  Första bilden var ingen höjdare fördtår att du fick byta förband. Så blodigt skall det inte vara. Andra bilden är lite finare men det har blött igenom lite. Bättre för var dag som går. Två barn är väl lagom. Har själv två är så nöjd.
  Du är ju inte så ung heller.
  Lycka till med dina två prinsessor.
  Kram Ewa

 5. Tiina skrev den

  Voi ei, kuka puoskari tuollaisen haavan on tehnyt? Ei kai sektiohaavan pitäisi olla kuin aika pieni viilto, ehkä 10cm. Näin ainakin minulla oli.

 6. Minni skrev den

  Miksi keisarinleikkaus?

  • Linda Lampenius skrev den

   Hei kaikki suomenkieliset lukijat jotka kyselevät miksi keisarinleikkaus!
   Jos luette vanhempia blogikirjoituksiani, niin löydätte täydellisen vastauksen.
   Esim.
   En saanut synnyttää normaalisti! Ensimmäisen kanssa menin melkein kaksi viikkoa yli ajan. Kun
   synnytys vihdoin alkoi, Olivia ei tullut ulos. Kahdenkymmenenyhden tunnin “kamppailun” jälkeen
   lääkäri kutsuttiin huoneeseeni. Hän ilmoitti että hätäsektio piti tehdä välittömästi.
   Olivian sydän löi epätasaisesti.
   Valitettavasti en pysty synnyttämään normaalisti. Lapsi jää jumiin luihini.
   Haavan pituudesta on spekuloitu ruotsiksi. Haava on noin 12 cm. Hätäsektion takia ei haavaa
   voitu tehdä lyhyemmäksi. Tällä kertaa lääkäri leikkasi pitkin vanhaa haavaa.
   Sitäpaitsi Cecilia oli perätilassa kun savuimme sairaalaan.

 7. kalervo kankkunen skrev den

  Bättre fortsättning !

 8. Saija skrev den

  Yhtä tyhmää on kysyä, miksi tehtiin hätäsektio!!! Ootte te ihmiset tietämättömyydessänne typeriä. Hienosti olet toipunut Linda, mahtava homma ja onnea pienokaisen johdosta. : )

 9. Linda skrev den

  Mulla oli kans aika ikävän näköinen maha keisarinleikkauksen jälkeen, mutta yllättävän hyvin se kuitenkin parani. Jaksamisia! Ja kommentti niille, jotka ihmettelee miksi keisarinleikkaus: joskus synnytyksessä saattaa ilmaantua yllättäviä ongelmia, jotka johtavat leikkaukseen halusi sitä tai ei, joten siitä on turha syyllistää ketään. Itse jouduin hätäsektioon kesken kaiken eikä se todellakaan ollut alunperin tarkoitus!!

 10. Anne skrev den

  Rohkea veto julkaista kuva mahasta, mutta kiitos siiä! Kaikki ei tosiaan voi synnyttää alateitse. Jaksamisia!

 11. Minni skrev den

  Kiitos kun kerroit, en ymmärtänyt ihan kaikkea lukemaani, ja nuo Suomen keltaiset laatujulkaisutkaan eivät kaikkea kertoneet. Kovasti jaksamista ja oikein kovasti onnea ihanasta uudesta pienokaisesta.

 12. Maria skrev den

  Moi Linda! Aika hurja. Itselle tehtiin sektio tytön ollessa todella pahasti perätilassa, mutta kaikki meni hyvin. Paranemisia!

 13. Jaana skrev den

  Kerrottakoon vielä, että hätäsektiossa haava on pitkittäissuunnassa ja kiireellisessä sektiossa ehditään mennä “normaalia reittiä” eli haava tulee silloin poikittain. Mutta yleisestihän ihmiset puhuvat vain hätäsektioista, olipa sitten kiirellinen tai oikeasti hätäsektio. Niillä on kuitenkin vissi ero.

  • Linda Lampenius skrev den

   Hei Jaana! Luulen että me “tavalliset tallaajat” käytämme sanaa hätäsektio, riippumata siitä, syntyykö vauva 5 tai 45 minuuttia päätöksestä. Olivia oli ulkona noin 30 minuuttia siitä, että lääkäri tuli huoneeseeni ja ilmoitti että Olivia oli saatava ulos sektiolla.

  • heidi skrev den

   hei Jaana. mun epikriisissä lukee hätäsektio ja leikkaus haava on poikittain…

 14. Marja skrev den

  Onnea ihanasta tytöstä! Ja paranemista! 🙂

 15. Maarit skrev den

  Hei
  Ja onnea uudesta prinsessasta koko perheelle.
  Minulla on myös 4 v poika ja 2 v tytär. Ja molemmat tulivat kiireellisellä sektiolla. Kummassakin tapauksessa minulla oli “tunne”, että eivät nämä vauvat tule perinteisellä tavalla. Ja molemmissa synnytyksissä yritin kuitenkin alakautta synnytystä, kun tällaiset tunteet eivät merkitse mitään ;). Ensimmäisessä synnytyksessä mentiin reippaasti toisen vuorokauden puolelle. Toisessa tuli kiire jo aiemmin, kun sydänäänet hävisivät. Joten joillakin ihmisillä tämä alakautta synnyttäminen ei toimi. Onneksi me molemmat elämme tällä aikakaudella eikä muutama sata vuotta silloin, milloin välttämättä ei olisi näin ihana tilanne molemmilla.
  Muistahan myös levätä ja kerätä voimia, vaikka ihan varmasti on monta äidin tarvitsijaa. 🙂

 16. Anu skrev den

  Onnittelut ja hienoa, että parannuit tuosta. Rankkaa tuollainen. Itselläni oli sektio, koska iso myooma oli synnytyseste. Leikannut lääkäri halusi kokeilla vaakaviiltoa, vaikka leikkaus oli suunniteltu myooman koon vuoksi pystyyn (myooma kun kasvaa raskaushormoneista ja on verinen epämääräinen möykky). Vaakaviiltoa jouduttiin sitten laajentamaan ihan reunasta reunaan ja lopulta tehtiin myös pystyviilto, että saatiin tyttö ulos. Vatsani on siis aika kamala, mutta ihana tyttö syntyi. Lisäksi jouduin vielä kohdunpoistoon noin vuosi sektiosta ja edessä tulee olemaan myös tyräleikkaus. Että sellainen kokonaisuus tämä….oma peiikuva ahdistaa.

 17. Heidi skrev den

  Ja ylipäätänsäkään mitä sillä on väliä kummalla tavalla synnyttää ja mistä syystä, miksi sektiota pitäisi oikein erikseen puolustella tai puolustaa olevansa siihen oikeutettu? Itse synnytin elektiivisellä sektiolla eli suunnitellulla sektiolla, koska alateitsesynnyttämisessä ei omasta mielestäni ole mitään järkeä koko prosessin hallitsemattomuuden takia. Elektiivisessa sektiossa kun ei ole sinänsä kiire niin pieni viilto tehdään bikinirajan alapuolella ja taiteillaan siitä lapsi ulos ja se on siinä; tikit otetaan pois 5 pv kuluttua ja itse olin jo viikon päästä siitä lenkillä.

  • Terkkari skrev den

   Onhan sillä syntyvän lapsen kannalta ihan hirveesti väliä synnyttääkö luonnollisesti alakautta vai sektiolla, joka on vastoin kaikkia luonnonlakeja. Kiireellinen/hätäsektio on asia erikseen, mutta elektiivisiä sektioita en ymmärrä, kun nykypäivänä on jo niin paljon tietoa, joka puhuu alatiesynnytyksen puolesta!

 18. Maria skrev den

  Hei!
  Ystävälleni kertoi kätilö aikoinaan, että jos tyttölasta istuttaa liian pienestä potalla, voi tämä vaikeuttaa alatiesynnytystä myöhemmin. Kuulin tämän vasta hiljattain, enkä ole päässyt konsultoimaan ketään asiantuntijaa asiasta. Kannattanee silti pitää mielessä, sillä melko loogiselta kuulostaa.
  Tsemppiä kaikille tuleville ja pienten lasten äideille.
  (Mamma, två tjejer 7 och 13)

 19. Riikka skrev den

  Minullekin on tehty nimenomaan hätäsektio ja haava on poikittain. On kuulemma harvinaisempaa, että hätäsektiossa haava on poikittain (niin päin menee kauemmin aikaa), mutta minulla siis on.

 20. Carita skrev den

  Hei Linda!
  Olen aina jollakin tavalla ihaillut sinua. Onnea pienokaisesta! Sain itse toisen poikani elektiivisellä eli suunnitellulla leikkauksella viime toukokuussa päivää ennen omia 37v synttäreitäni 🙂 Viikolla 37 selvisi että vauva on perätilassa ja lantioni jotkut mitat 🙂 ei antanu periksi edes yrittää alateitse synnyttämistä. 2 lääkäriä yritti kääntää vauvaa muttei onnistunut joten siksi lääkäri päätti että sektio ainoa vaihtoehto. Ensimmäisen lapseni synnytin alateitse keskosena 33vk 5pv. Syytä ei tiedetä miksi syntyi liian aikaisin. Nyt minulla on siis 4v ja 9kk pojat ja olen heistä onnellinen! Veit Linda mun tytön nimen…nimittäin jos olisin saanut tytön hänestä olisi tullut Cecilia 🙂 mutta en kaipaa sitä prinsessaa. Näin on hyvä ja kaikella on tarkoituksensa. Pääasia että lapset on terveitä!
  Tulipa tässä vuodatusta kerrakseen mutta halusin sen vielä sanoa etten ole koskaan kirjoittanut tällaisiin blogeihin ja mutkien kautta päädyin tälle sivulle ja Lindaa ihannoidessani päätin kirjoittaa oman kokemukseni. Niin vielä haavasta! Minulle sanottiin että kukin lääkäri itse päättää leikkaako pystysuoran vai vaakahaavan. Minulla vaakahaava ja parani heti ilman vuotoja ja haavaa tuskin huomaa 🙂 Mahtava lukea miten erilaisia kokemuksia ihmisillä on 🙂 Kaikkea hyvää sulle Linda!

 21. Kikka skrev den

  Hätäsektio voidaan tehdä myös vaakaan; esim minulla näin. Hätäsektiossa äiti joudutaan nukuttamaan, jotta lapsi saadaan nopeasti ulos. Kiirellisessä ei. Miksi vaaka-viilto mahdollinen: minun tapauksessa, koska olen hoikka ja vatsassa vähän “peitteitä”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)