Linda Lampenius

Amning i kubik

5 februari, 2013 | Kommentera (0)

Herregud vad de här små liven äter… Jag gör inget annat än ammar. I alla fall känns det så…

Men, samtidigt är det skönt att Cecilia har god aptit. Hon var ju rätt så liten då hon föddes, men har vuxit enormt både på längden och bredden under dessa 3 veckor.

Amningen har gjort att jag redan nu är så gott som tillbaks i min ursprungligt och normala mått. Jag kommer väl att se ut som ett vandrande skelett när jag ammat klart…

Önskar alla en fin dag!
Kram

Ps. Mitt Facebook inlägg gällande tröttheten väckte diskussion.

 1. Herregud vad trött jag är! Jag bara ammar å ammar å ammar å AMMAR!!! Dessutom extra ofta under nätterna 🙁 Jag vill SOVA!!!
  Like ·  · Promote · Share
  • Anders Wenman · Friends with Saska Ketonen and 1 other

   Du borde skaffa en bröst pump så får din man gå upp och ge mjölk i bland på natten .
  • Marina Johansson Sluta klaga , du har ju en fin dotter i din famn och även en söt dotter till som är en fin stora syster. Det är inte alla som har den lyckan Linda. Kram
  • Sanna Bråding Fina du! En STOR kram skickar jag till dig!!!!
  • Linda Lampenius Hej Anders! Jag har bröstpump, men måste vakna ca var tredje timme för att tömma brösten, även om jag inte ammar Cecilia. Annars får jag sova i en blöt pöl i sängen…
   23 hours ago via mobile · Like · 1
  • Linda Lampenius Haha Marina! Vilken tur att vi är vänner och tycker om varandra. Annars hade jag nog tagit dig i nackskarven för kommentaren Sluta klaga  Om man inte varit med om en förlossning eller ett kejsarsnitt (stor bukoperation), inte sovit mer än 3 timmar i sträck under 3 veckor, inte påverkats av de enorma hormonkasten i kroppen och dessutom dränerats på all energi (när kroppen tillverkar mjölk), så har man inte en aning om hur det känns och hur slut man kan vara… Kramar
   23 hours ago via mobile · Like · 2
  • Mia Poppe been there done that…. Kram¨
  • Marina Johansson Men du vet vad jag menar.Det tillhör ju mamma rollen och det vet ju alla att det är tungt och jobbigt och tröttsamt .Det är därför det är kvinnor som föder och gör detta “jobb” för karlar skulle aldrig klara det.
  • Goldie Starshine Håll ut  … har fått 4 barn och njöt av varje stund när de var så små… … att sitta uppe på natten och amma de små liven , med lite ljus , kanske svag musik en kopp te … var en mysstund som jag ville ta bara på …jag tog gärna all närhet jag kunde få , med alla blöjor och allt… och mannen sov som en sten ha ha … jag visste ju om några månader ändras och utvecklas det till nya rutiner med Barnet … jag sov gärna också en stund på dagen när den lille sov 
   Nu är 3 av barnen vuxna och utflugna för längesen.. den äldsta blir ju 30 nu , sen en 28 , en 25 …en 11 åring är kvar hemma:) ..,
   Försök att njut så mycket du kan… tro mig, tiden rusar sen iväg …
   23 hours ago via mobile · Unlike · 3
  • Marie Olsson Förstår dig Linda eftersom jag vet hur perioden efter kejsarsnitt kan va..jag kom inte ens upp ur sängen själv pga såret..så ska man ta hand om en liten också.. Fick också höra att man inte ska klaga, finns inget värre än de orden i den sitsen. Förståelse är allt man behöver, o lite hjälp så man kan sova en liten stund
   22 hours ago via mobile · Unlike · 2
  • Pamela Waldron Det är jobbigt just nu! Minns hur det kändes man kände sig som en mjölk ko!  men passa på att njut med det går så himla fort! det ör en kort tid i livet bara. sedan saknar man den och minns den med glädje
  • Anne Puumalainen · Friends with Jaana Tamminen

   Ha en bra Tisdag Linda
  • Rebecca Hussénius Ge den lilla ersättning. Antagligen väldigt hungrig, när hon vill amma hela tiden. Plus att din man kan va delaktig så att du kan få sova lite  tro mig jag vet! Kram
   22 hours ago via mobile · Unlike · 2
  • Carina Johansson pumpa lite och ställ i kylskåpet så får du säga till gubben din att när den lilla vaknar så får han värma till maten och ge henne så du får sova
  • Lina Göransson Jag ammade tillslut sovandes, lille Sam fick ligga bredvid, man måste ju ha lite energi kvar till barnen på dagen med:)
   22 hours ago via mobile · Unlike · 2
  • Carina Johansson Linda Lampenius det finns ju bröstkoppar att sätta i behån om det läcker mkt så slipper du bli blöt. DÅ får du sova några timmar till  Mkt effektiva. jag hade det , slapp att vakna dygnsur eller ha sprutat ner mannen bredvid mig  var som en ammeko i 22 månader
  • Linda Lampenius Bröstkoppar har jag också. Även om det är andningshål i dem så känns det lite ohygieniskt och framförallt obekvämt. Till er som säger att tiden går så snabbt etc, så vill jag säga att jag inte är förstföderska. Har en dotter som fyller 4 nu i februari. Dessa 4 år har varit de långsammaste i mitt liv. Jag tror att det handlar om hur man levt innan man fått barn. Mitt hela liv har gått i 110. Jag har varit på resande fot konstant och jobbat/uppträtt/turnerat sinnessjukt mycket. Med Olivia var första tiden tuff. Jag var deprimerad, hade inga släktingar eller vänner som kunde hjälpa, Martin jobbade sjukt mycket och jag kände mig misslyckad för att jag inte fysiskt klarade av att föda normalt, utan blev tvungen att genomgå akut snitt för att Olivia inte skulle ta skada eller dö. Ser inte tillbaks på den tiden (första månaderna med Olivia) som en mysig tid. Känner mest ångest när jag tänker tillbaks. Nu är livet med Olivia helt fantastiskt. Älskar att höra hennes funderingar om livet
   21 hours ago via mobile · Like · 4
  • Peter Lidell enkelt – amma och sov på samma gång – det hade jag gjort.
  • Goldie Starshine Ja Linda … Då Förstår jag dig verkligen ! … Självklart ..,att vara mamma under press gör det ångest fyllt och jobbigt… Man skulle haft en “Mamma pool ” i de lägena.., mammor som kan hjälpas åt när det är tufft !!
   21 hours ago via mobile · Unlike · 1
  • Goldie Starshine Tror en Mamma-pool hade hjälpt många mammor …. !  en mamma jour …
   21 hours ago via mobile · Unlike · 1
  • Linda Lampenius Hej Rebecca! Kommer inte att ge ersättning så länge jag har så här mycket mjölk. Får emellanåt pumpa mellan amningarna för att det trycker på för mycket. Kram, Linda
  • Veronica Granlöf Stackars DIG
  • Catya Alexandra Lindström Kram Linda lita på dig själv och försök sova när möjlighet finns . Det är tufft men du klarar det stark som du är!!! Lycka till! Ska själv till bb idag för ev igångsättning
   Kraaaaam
   20 hours ago via mobile · Unlike · 1
  • Linda Lampenius Jag tycker nog.inte själv att det är stackars mig, utan bara att jag råkade skriva den enkla sanningen att jag är så jäkla trött. Samma sak gäller ju alla som är uppe och ammar genom nätterna. Men man behöver väl inte vara DUKTIG jämt och ljuga att man är pigg trots att man knappt sover alls???
   20 hours ago via mobile · Like · 6
  • Minna Lehtonen Voimia sinulle Linda!
  • Eeva-Maria Eevis Pykäläinen Tsemppiä Linda, mulla myös kaksi “keisarinleikattua” ja edelleen huonosti nukkuvaa jälkeläistä,ymmärrän sua vähintäänkin hyvin. Täytyy vaan toivoa,että väsymys hellittää joskus; kuopus Krista täyttää perjantaina 3. Koita jaksaa!!
   19 hours ago via mobile · Edited · Unlike · 1
  • Salla Jarvelainen · Friends with Thor Raewald

   Mä luovutin imettämisen kokonaan ja poika sai vain korviketta. Ja pääsin kyllä helpolla sillä tavalla. Poika on nyt 5-vuotias, ei ole allergioita ja on terve. Enkä edes pode huonoa omaatuntoa ;D Mutta kyllä vauvan kanssa (kaikesta ihanuudesta huolimatt…See More
  • Kirsi Johansson Kyllä se helpottaa
  • Riitta Elliot Själv var jag såååååå trött att jag tog bebisen i sängen, ammade, somnade och vaknade i en pöl av mjölk. Bebisen var mätt och sov brevid. I en pöl hon med! Men jag orkade inte ens röra på mig…. Till slut tar orken slut…. Du får vara jäkligt tröt!!…See More
  • Pia Andersson Ersättning!!!
Postad: 5 februari, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Baby, Livet | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)