Linda Lampenius

Kära svenskar, detta är finländare bättre på…

22 augusti, 2013 | Kommentera (1)

Tyvärr verkar det svenska skolsystemet vara uruselt när man jämför det med skolsystemen i många andra länder.
Finland däremot ligger på topp.

Sverige och Finland har ju redan kopierat varandra i många frågor…Varför kan inte svenska politiker kopiera det finska skolsystemet rakt av? Det skulle producera fram läskunniga och allmänbildade unga människor istället för dessa unga stackare, som inte får lära sig att det krävs hårt arbete för att klara sig i arbetslivet. Många unga i Sverige drömmer om att resa och bo i andra länder. De kommer att få det tufft, ifall inte “pappa betalar”.

Jag, som gått i skola i Finland, är väldigt tacksam för allt jag fått lära mig. Jag är tacksam för att lärarna ställt krav på mig. Jag är tacksam för att jag både pga skolan och mina violinstudier, kunnat göra karriär på så många håll i världen, under så lång tid.

Tack kära Finland!

Postad: 22 augusti, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Okategoriserade | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Kära svenskar, detta är finländare bättre på…

  1. Maarit skrev den

    Det stämmer. Jag har tackat det finska skolsystemet tusentals gånger under mitt liv här i Sverige. Jag jämför den svenska skolan med den finska varje dag, när jag ser och hör hur mina barn har det i skolan. Det är ju så löjligt att de flesta tycker att betyg på årskurs 6 är förtidigt! Tack kära Finland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)