Linda Lampenius

Förfärliga obildade Sannfinländarna farligare än svenska SD

21 april, 2015 | Kommentera (0)

Sannfinländarna i Finland 1000 gånger värre än SD!! Läs!!! Detta är SKRÄMMANDE!!

Helena Eronen, assistent till riksdagsledamoten James Hirvisaari (Sannf), föreslår att utlänningar som bor i Finland förses med ett märke på ärmen som informerar polisen om deras etniska bakgrund.

FNBPublicerad:

–Om varje utlänning blir tvungen att ha ett märke om sin etniska bakgrund, skulle polisen redan vid första ögonkastet se att “där är en muslim från Somalia” eller “där är en tiggare från Rumänien”, skrev Eronen i tidningen Uusi Suomis bloggtjänst.
Hon anser att man kunde ha olika märken beroende på folks bakgrund. Musilimer kunde ha ett märke med en halvmåne och ryssar kunde bära hammaren och skäran.
Enligt Eronen kunde också finlandssvenskar och sexuella minoriteter tvingas bära märken på ärmen. Sexuella minoriteter kunde bära en regnbågssymbol.

Sannfinländarnas riksdagsledamot Teuvo Hakkarainen har än en gång väckt uppmärksamhet med ett uttalande. Enligt Ilta-Sanomat föreslog Hakkarainen att homosexuella och somalier kunde bosättas på Åland.
–Vi kan ju placera bögar, lesbiska och somalier där för att bo tillsammans och så får vi se vilket slags modellsamhälle det blir av det. SFP anklagar alltid oss sannfinländare för att vi inte uppmärksammar minoriteter. Med den här lösningen skulle vi få reda på hur modellsamhället föds och utformas, ska Hakkarainen ha sagt enligt Ilta-Sanomat.
–Där kan sedan somalierna skräna vad de vill från sina minareter, tillade Hakkarainen.

HERREGUUUUD!!!! HUR KAN EN MÄNNISKA UTTRYCKA SIG SÅ???

Här är ett av mina svar jag lagt upp på facebook, då jag diskuterat ämnet med fb “vänner”, som tyckt att jag kritiserat i onödan:

“Vad yrar du? Jag har aldrig påstått att Sverige har något med Sannfinländarna att göra…Dessutom ogillar/hatar ju Sannfinländarna svenskar. Men Sannfinländarna har med mig att göra!! Jag är finländare och finlandssvensk!!!! Helena Eronen vill att jag skall förses med ett finlandssvenskt märke på ärmen, för att polisen lätt skall kunna se att jag är “en sådan”. Fy fan vilket as Helena är!!! Jag är i HÖGSTA GRAD finländare!! Mina förfäder har för evigt bott i Finland. Finland var en del av Storriket Sverige i nästan 800 år. 1809 tog Ryssen finska landmarken av Sverige. Först 1917 blev Finland självständigt. På 1940-talet pratades det fortfarande svenska överallt i Helsingfors. De där finsktalande finnarna är en relativt ny företeelse i Finland. De verkar ha dålig självkänsla och försöker bli starkare genom att trycka ner andra. Det var förresten finlandssvenska Mikael Agricola som skrev finska språket. Han skrev det genom att översätta från latin, tyska, svenka och grekiska.”

Postad: 21 april, 2015 Av: Linda Lampenius Kategori: Politik | Etiketter: , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)