Linda Lampenius

Anknytningsteorin i Efter Tio på TV4

Postad: 11 april, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Familj, Livet, Media | Etiketter: , , , , | En kommentar

Imorgon fredag kan ni höra mer om anknytningsteorin i Malous “Efter Tio” på TV4. Idag blandades programmet.

Niclas Wahlgren var också gäst i programmet. Han är väldigt trevlig. Och som ni vet, är hon gift med coolaste kvinnan någonsin…Laila!!!
Niclas och jag har det gemensamt att vi båda vuxit upp i teaterfamilj och haft barnflickor/tanter, som tagit hand om oss även på kvällar. Niclas växte dock upp med syskon, medan jag var enda barnet.

image

image

Vackra Sofia Wistam höll Cecilia i famnen.

imageTvungen att stryka framträdanden pga graviditetskrämpor

Postad: 4 december, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Gravid, Graviditet, Hälsa, Jobb, Konsert, Musik, TV, Uppträdande | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Tänk att vissa graviditeter skall ställa till det så mycket för oss kvinnor. Som jag berättat innan, så har jag denna gång upplevt illamående (4 månader), deppighet (2 månader), anemi (några månader), extremt lågt blodtryck (konstant) och foglossning/falsk ischias (sedan mitten på september).
Nu har jag dessutom molande värk i magen största delen av dagarna och sammandragningar några gånger per dag.

Jag var sjukskriven på heltid största delen av oktober, på halvtid hela november och idag bestämdes det att jag igen måste sjukskrivas på heltid. I och för sig inte så konstigt med tanke på att det bara är en dryg månad kvar till kejsarsnittet.

Jag skulle vara gäst i Malous “Efter Tio” idag, men kunde det inte pga ischias-smärtor. Nästa vecka (10 och 11.12.) är jag bokad till Birger Jarls julkonserter i Immanuelskyrkan, men måste tyvärr avstå äran att uppträda där. Jag har också lovat att vara med på kalendersigneringar för 1,6miljonerklubben på bl.a. NK och i Sturegallerian. Måste alltså stryka även de jobben från min kalender.

Till alla inblandade och till publiken: Jag ber om ursäkt för detta! Klarar bara inte av att jobba längre.

Kram, LindaKändisar är vanliga “Svenssons”

Postad: 10 november, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Barn, Familj, Livet, Okategoriserade | Etiketter: , , , , , | En kommentar

Jag var med i Malous “Efter Tio” program som “mammabloggare” tidigare under veckan. Barnpsykolog Marie Carlsson var med som expert i programmet. Meningen är att tittare och mammabloggare skall ställa frågor till experten.
Det ramlade in väldigt många frågor och trevliga kommentarer under programmet. Bara tre personer (obs! alla 3 var kvinnor!) var sura över att kändisar tas in som mammabloggare. Dessa tre kvinnor hade väldigt många barn själva. De tyckte att vi, som har “bara” 1-2 barn, inte visste något om det “verkliga” livet. Dessutom påpekade en att mitt liv inte var normalt/riktigt, eftersom jag är “kändis”.
Herregud, vi lever ju i Sverige!!! Livet här är verkligen INTE som livet i Hollywood!
Här nedan ser ni mitt svar till en av kvinnorna:

Hej xxxxx!

Du säger att du vill se mer från det “riktiga” livet i soffan hos Malou. Vad tror du att vi “kändisar” lever för liv? Vi lever ett precis lika vardagligt liv hemma, som du gör.

Dessutom är det mest vanligt att man har 1-2 barn. På Statistiska Centralbyrån hemsida hittar du en tabell, där det står hur många barn som lever i olika familjer i Sverige.

Bland dem som är gifta, har 36% 1 barn, 44% 2 barn och bara 4% 4 eller fler barn.

Bland sambor har 44% 1 barn, 44% 2 barn och bara 2% 4 eller fler barn.

Bland ensamstående mammor har 61% 1 barn, 30% 2 barn och 2% 4 eller fler barn.

Dessutom måste nästan alla mammor, som har 1-2 barn, sköta sitt yrkesliv och sin mammaroll på samma gång. Jag tror att största delen av alla svenska kvinnor vill utveckla sig själva och jobba med något de brinner för. Dessutom är det inte lätt att klara sig ekonomiskt, ifall bara en av föräldrarna jobbar.

Det finns dessutom familjer, där problemen med “bara” 1 barn är större än i en familj med många barn.

Jag representerar den normala svenska familjen (ang antalet barn). Jag har 2 månader kvar tills vår andra dotter föds.

Jag var INTE med som expert i programmet! Jag var där för att precis som ni tittare kunna ställa frågor till barnpsykologen. Ifall folk frågar mig på nätet under programmet hur vi i just vår familj hanterar vissa problem, så måste jag ju vara artig och svara, utifrån mig och hur vi har det hemma hos oss.

Mvh, LindaMissing People utglänser svenska polisen…än en gång

Postad: 9 november, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Barn, Livet | Etiketter: , , , , , | En kommentar

Jag blev tårögd när jag såg att Missing People hade hittat 9-åriga Anna. Man kan bara ana hur fruktansvärt dåligt både Anna och hennes föräldrar/släktingar mått.

Alla 800, som var ute och letade inatt, är riktiga hjältar! Tänk att dessa “vanliga” människor om och om igen utglänser svenska polisen.

Varför samarbetar inte svenska polisen med Missing People? När jag var gäst hos Malou i “Efter Tio” i förrgår, var även Missing Peoples ordförande där. Hon berättade då att finska polisen hade kontaktat Missing People för att be om hjälp. Har svenska polisen sökt Missing People för ett eventuellt samarbete?

Hurra för alla Missing People hjältar!!!! Ni är fantastiska!!!!Gäst hos Malou von Sivers i Efter Tio. Se klippet här!

Postad: 5 november, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Barn, Förälder, Intervju, Media, TV | Etiketter: , , , , , | Kommentera

Klicka på bilden nedan för att se klippet!

Diskussion%20om%20stress,%20ork%20och%20barnuppfostran

Underbara Ernst Kirchsteiger var också gäst i programmet:Gäst, med Anitha Schulman, Olga Rönning och Hugo Lagercrantz i Malous “Efter Tio” på TV4.

Postad: 18 september, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Barn, Gravid, Hälsa, Olivia | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Har precis gästat Malou i hennes program “Efter Tio”. Det var väldigt intressant att diskutera barns hjärnor med Hugo. Det var första gången jag träffade Olga och Anitha. Vilka snygga kvinnor! På tal om snygga kvinnor, så träffade jag även underbara Tilde de Paula på TV4.

Olga, Anitha och jag

Tilde och jag bredvid varandraBarnets hjärna

Postad: 18 september, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Barn, TV | Etiketter: , , , , , | Kommentera

Titta på detta program! Väldigt intressant om barnets hjärna.
Barnl%C3%A4karen%20Hugo%20Lagercrantz%20om%20ny%20forskning%20av%20barns%20hj%C3%A4rnorSök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier