
Färsk vetegräsjuice
Postad: 11 juni, 2015 Av: Linda Lampenius Kategori: Ekologisk, Hälsokost, Kost | Etiketter: citron, ekologisk, grönkål, ingefära, juice, Paradiset, Vetegräs | En kommentarHar nu börjat göra egen vetegräsjuice. Blandar vetegräs med grönkål, ingefära och citron. Gott och hälsosamt.
Skaffade givetvis juicern på Paradiset 🙂
Paradiset…Största butiken i Skandinavien med ekologiska matvaror har öppnat på Södermalm!
Postad: 4 juni, 2015 Av: Linda Lampenius Kategori: Ekologisk, Hälsa, Hälsokost, Hudvård, Kost, Kosttillskott, Mat, Restaurang, Skönhet | Etiketter: butik, ekologisk, Hälsa, hälsosamt, mat, mathandel, närodlat, Paradiset, råvaror | En kommentarIkväll “smygöppnade” Paradiset. Från och med imorgon är butiken öppen 09:00-21:00.
Paradiset är Skandinaviens största butik (1600 kvadratmeter) med ekologiska och närodlade produkter. På övre våningen finns bl.a. en fantastisk “food court”, ett bageri och avdelning med skönhetsprodukter. Ja, man hittar allt från äpplen och morötter till ansiktskräm och hushållspapper.
Kvalitén på alla produkter är superb och priserna lägre än på de flesta andra ställen.
Nötter och frön köper man färska i lösvikt. Såg att t.ex. chia frön kostar 19,90 / 100gr.
Denna butik är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ efterlängtad!!! Tusen tack och Grattis till Johannes Cullberg och Henrik Strinning!
Snart öppnar Paradiset – Skandinaviens största butik med ekologiska och småskaliga produkter
Postad: 10 april, 2015 Av: Linda Lampenius Kategori: Blogginlägg, Ekologisk, Hälsa, Hälsokost, Kost, Mat | Etiketter: biodynamisk, bitik, ekologisk, Hälsa, mat, Paradiset | KommenteraMin mans tvillingbror, Johannes Cullberg, är grundare och ägare av företaget Sveriges godaste matmarknad.
HIMMELSKT GOTT? Den nya matkedjan “Paradiset” öppnar i Stockholm. Foto: Colourbox
Ny ekologisk matvarukedja till Stockholm
Inom kort öppnar Skandinaviens största butik med ekologiska och småskaliga produkter.
Publicerad 11:09, 24 feb 2015
Hittar vi en riktigt bra produkt i Kivik plockar vi självklart med den”
Ekologiskt och naturligt – det är vad som är i fokus på den nya matvarukedjan Paradiset som öppnar sin första butik i Stockholm till sommaren.
– Det är inga varor du hittar i vanliga matbutiker. Det ska vara ett fullskaligt sortiment med bara småskaliga produkter till ett rimligt pris, säger Johannes Cullberg, ägare av företaget Sveriges godaste matmarknad.
1 600 kvadratmeter
Kedjan kommer att heta Paradiset och den första affären öppnar på Brännkyrkagatan 62, där det tidigare har legat en PrisXtra-butik. Just nu pågår renovering.
– Det är en massiv lokal på drygt 1 600 kvadratmeter. Det blir Skandinaviens största matbutik med bara ekologiska och småskaliga varor, säger Johannes Cullberg.
Trots den hälsosamma inriktningen behöver varorna nödvändigtvis inte vara närodlade.
– Nej, det är inget krav. Hittar vi en riktigt bra produkt i Kivik plockar vi självklart med den i sortimentet, säger Johannes Cullberg.
Fler butiker inom ett år
Den första butiken planeras öppna i sommar, sedan är tanken att fler Paradiset-affärer ska dyka upp.
– I början av 2016 satsar vi på att öppna butik nummer två på en annan plats i stan, och sedan rullar det förhoppningsvis på.
MICHAEL TOLL
michael.toll@direktpress.se
Södermalmsnytt
Box 5290
102 46 Stockholm
Besöksadress: Vallhallavägen 184
E-post: info@direktpress.se
Telefon: 08-545 870 70
stf Ansvarig utgivare: Helene Claesson
Webbmaster: Teresa Stenler
RSS
Min variant av chiagröt
Postad: 12 februari, 2015 Av: Linda Lampenius Kategori: Ekologisk, Hälsa, Kost, Mat | Etiketter: äpple, banan, chia, chiafrön, chiagröt, chiapudding, ekologisk, gröt, havregryn, kanel, kardemumma, södermalm, sojamjölk | KommenteraMin mans tvillingbror Johannes brukar tipsa oss om hälsosamma och goda råvaror, eftersom han själv äter ekologisk/närodlad mat. För övrigt så kommer Johannes att öppna Sveriges bästa och coolaste butik med ekologiska och närodlade produkter på Södermalm i maj. Otroligt kul! Ser verkligen fram emot maj!
Min man har ätit chiapudding till frukost under den senaste tiden. Jag klarar inte av konsistensen, speciellt när gröten/puddingen dessutom är kall.
Jag tillreder istället en varm gröt på morgonen:
1 dl havregryn
1 msk chiafrön
2 1/2 dl vatten
Sedan lägger jag på:
Äppelbitar eller banan
Kanel
(Kardemumma)
Solrosfrön
Sojamjölk
Härligt ekologiskt café i DGI Byen i Köpenhamn
Postad: 4 februari, 2015 Av: Linda Lampenius Kategori: Ekologisk, Mat | Etiketter: bar, ekologisk, green, kaffe, kyckling, panini, smoothie | KommenteraUppträder på ett stort conference center i Köpenhamn. Hittade ett underbart ekologiskt café i DGI byen. Trevlig överraskning 🙂
Väldigt god ekologisk sylt och marmelad
Postad: 20 augusti, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Ekologisk, Mat | Etiketter: ekologisk, marmelad, sylt, Torfolk | 2 kommentarerHar hittat min favorit när det gäller att hitta den bästa producenten av ekologisk marmelad och sylt…
…nämligen http://www.torfolk.se/wp/
Ekoaffären Eat
Postad: 14 augusti, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Ekologisk, Hälsa, Hälsokost, Mat | Etiketter: c/o Gerd, cloudberry, ekologisk, hälsokost, hjortron, olivolja, olja | En kommentarSom jag skrivit innan, så tycker jag att ekologiska produkter är på tok för dyra i Sverige. Igår gick jag för andra gången in i ekoaffären Eat på Tegnérgatan 3 i Stockholm. Precis som första gången, så köpte jag en hel del, eftersom jag gillar ekologiska produkter, speciellt i matlagning. Det blev olivolja, mandelsmör, aprikoser, acai-pulver, te, ägg, choklad, grönsaker, ett par burkar starka kryddor och en olja för ansiktet. Trodde inte mina öron när jag hörde summan vid kassan…men, bet ihop och tänkte att jag fick skylla mig själv som inte lärt mig läxan efter första besöket. Måste dock göra lite “reklam” för oljan. Den är menad för ansiktet, men jag har lagt den även på ovansidan av händerna igår och idag. Oljan känns skön och får huden att se frisk och strålande ut. Nu hoppas jag att hjortron är så bra för huden som det sägs…
Ekologisk mat på tok för dyr för flerbarnsfamiljer
Postad: 31 maj, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Ekologisk, Familj, Hälsa, Hälsokost, Kost, Mat | Etiketter: ekologisk, mat | 3 kommentarerVarje gång jag handlar, reagerar jag på prisskillnaden mellan “ren” och “inte så ren” mat. Jag förstår att det kostar att “ta hand om” allt som odlas och produceras på ett “ekologiskt” sätt. Men alla bekämpningsmedel och konstgödsel kostar ju också.
Jag tycker att alla ekologiska, eller biodynamiskt odlade (som vi säger på finlandssvenska), produkter är på tok för dyra. Jag tror att väldigt många barnfamiljer låter bli att välja dessa hälsosamma alternativ, just på grund av priset.
Trist att det är så här…