Linda Lampenius

Jonas Sjöstedt vill avskaffa RUT-avdraget!? Ser det som en skymf, främst mot kvinnor

Postad: 7 oktober, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Förälder, Livet | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Sedan jag blev sjukskriven (på tisdag), har jag funderat på ifall det fanns något jag kunde göra mitt liv mindre stressfyllt. Just denna höst har jag varit tvungen att vara violinist, författare, mamma och hemmafru på samma gång. Fattar inte hur jag fått allt det här att gå ihop…

Jag vill ju alltid göra allt så bra som möjligt (helst perfekt). När det gäller mina uppträdanden/spelningar, så känner jag att jag lyckats, men som författare och hemmafru har jag inte kunnat leva upp till de förväntningar jag haft på mig själv.

Min graviditet förstörde fyra månader av arbete med boken. Jag mådde så fruktansvärt illa under de första månaderna. Illamåendet kom som en chock för mig, eftersom jag inte mådde illa under min graviditet med Olivia. Jag kunde inte göra annat än “bara vara”. På våren hade jag planerat att ägna hela sommaren åt skrivandet.

När jag säger att jag inte levt upp till mina förväntningar som hemmafru, så menar jag mestadels städningen av vårt hus. Vi har nämligen varken städerska eller barnflicka. Vilken idiot jag varit? …inser jag nu! Varför ville jag vara så duktig och klara av allt detta själv? Speciellt när det finns RUT-avdrag idag.

Kom då också att tänka på, att ifall Jonas Sjöstedt skulle få som han ville, så skulle många kvinnor få det mycket tyngre, svartjobben skulle öka och färre arbetsplatser inom städhjälp och barnskötsel skulle fyllas.

Om man inte är rik, så måste man ju spara så mycket som möjligt. Varför skulle man då betala 200-300 kronor per timme istället för 100-150 kronor per timme?!?!? Klart att många fler i så fall väljer svart städhjälp/barnskötsel.

Fattar inte Jonas, att ifall man är väldigt förmögen, eller har en firma, så klarar man sig galant utan RUT-avdrag, men ifall man varken har mycket pengar eller ett bolag, så lider man av att RUT-avdraget avskaffas.

Men tillbaks till min situation. Jag känner mig alltså otillräcklig och kommer nu att anställa städhjälp för att slippa den stressen. Jag är lyckligt lottad och har det rätt så bra i livet, men jag är glad för att RUT-avdraget finns för alla idag!

 Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier