Linda Lampenius

Kärlek

Postad: 21 februari, 2015 Av: Linda Lampenius Kategori: Barn, Familj, Förälder, Livet, Olivia | Etiketter: , , , , , | Kommentera

Älskar Olivia och Cecilia så mycket att det gör ont i hjärtat…
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

image
image

image

image

image

image

image

imageKarriären och mammarollen tar all min tid

Postad: 7 oktober, 2014 Av: Linda Lampenius Kategori: Barn, Familj, Förälder, Livet, Mingel, Musik, Violin | Etiketter: , , , , | 2 kommentarer

Jag är så trött just nu…som en urvriden trasa.
Nu när jag är i full gång igen med spelandet/karriären, så känns det nästan som en omöjlighet att klara av att vara både violinist/solist/artist och mamma på samma gång…ja och dessutom författare…
Ibland suckar jag tungt när jag läser vissa kollegors bloggar. Det står ju så gott som aldrig något om barnflickor… Väldigt många framgångsrika artister har barnflickor anställda (månadslön) och kan få hjälp när än hjälp behövs. Vet inte vad som är orsaken till att barnflickorna inte nämns just alls… Vill man ge en bild av en kvinna/man som klarar av allt som har med karriären föräldraskapet, hushållet, äktenskapet och det sociala livet att göra, utan utomstående hjälp? Eller betalar man svart? Vet inte…spekulerar bara…

Jag är urusel på att gå på “kändistillställningar”, så som premiärer och mingel. Jag orkar inte. Jag orkar inte ens bjuda hem vänner till oss. Jag är en riktig enstörning privat. Raka motsatsen till den extroverta person jag är så fort jag går upp på scen.

Angående mitt yrke (klassisk violinist), så verkar folk inte ha ett hum om vad det innebär. Mitt jobb går ut på att öva om och om igen på olika passager och stycken. Jag måste uppehålla min teknik och min muskelkondition, precis så som en toppidrottare gör. Inte kan en idrottare som vunnit VM ett år sluta träna och därefter vinna VM igen året därpå.

Jag har inte haft tid att svara när telefonen ringt, eller folk mejlat mig under helgen. När skall dessa människor förstå att jag har ett jobb som kräver oerhört mycket träning och att jag samtidigt vill vara en närvarande och underbar mamma. Man “tar inte helg” som violinist. Dessutom har jag en underbar man, som också jobbar hårt och är en fantastisk pappa. Han och jag behöver också lite tid på tumanhand…

Så om jag inte svarar, eller ifall jag inte springer och ler framför kamerorna på tillställningar, så beror det på att jag varken hinner eller kan.

image

image

Uppträder med Carina E. NilssonIkväll pratar David Hasselhoff och jag på TV3 om min tid i Baywatch

Postad: 31 mars, 2014 Av: Linda Lampenius Kategori: baywatch, TV | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera

Kl 21:00 gästar Tommy Körberg, Molly Sandén, Anders Bagge och jag David i “Hasselhoff – en svensk talkshow”. David och jag pratar om min tid i Baywatch och jag spelar både svensk folkmusik och “Looking for freedom” tillsammans med the Hoff.

Här är bilder från inspelningarna av Baywatch sommaren 1998. Min mamma var med mig under inspelningarna.

image

image

image

image

image

image

image

image

imageOlivias bild av mig

Postad: 4 oktober, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Barn, Familj, Livet, Olivia | Etiketter: , , | 2 kommentarer

Olivia har på dagis fått i uppdrag att avbilda mig och Martin två gånger.
Det har varit intressant att se hur Olivias upplever mig…
Båda gångerna har jag blivit en VÄLDIGT färgglad varelse…nästan som en julgransprydnad 😉 trots att jag hemma klär mig i väldigt tråkiga grå träningskläder.
Men det blev många hjärtan…på kroppen, i håret och runt omkring mig…
Vi älskar varandra SÅÅÅÅ mycket…

image

imageMammaliv

Postad: 7 november, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Baby, Barn, Livet | Etiketter: , | Kommentera

imageGravidpilates, sagor och Weleda-produkter

Postad: 8 oktober, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Barn, Böcker, Hälsokost, Kosttillskott, Träning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Efter att ha nattat Olivia, har jag läst i ett par av mina pilates böcker. Imorgon börjar jag nämligen träna med en gravidpilates grupp på http://www.egentid.se Skall bli så kul! Älskar pilates, men har inte tränat det sedan jag var gravid med Olivia. Då gick jag på inmo och var jätte nöjd med träningen.

Idag köpte jag för första gången Weledas produkter för ansiktet. Både serumet och krämen kändes härliga på hyn. Skall bli intressant att se hur dessa produkter funkar.
Köpte också produkten mamma (Vital). Hittills har jag under min graviditet tagit en motsvarande produkt som heter Kvinna (apoteket)

image

image

image

image

Sov så gott!Jonas Sjöstedt vill avskaffa RUT-avdraget!? Ser det som en skymf, främst mot kvinnor

Postad: 7 oktober, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Förälder, Livet | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Sedan jag blev sjukskriven (på tisdag), har jag funderat på ifall det fanns något jag kunde göra mitt liv mindre stressfyllt. Just denna höst har jag varit tvungen att vara violinist, författare, mamma och hemmafru på samma gång. Fattar inte hur jag fått allt det här att gå ihop…

Jag vill ju alltid göra allt så bra som möjligt (helst perfekt). När det gäller mina uppträdanden/spelningar, så känner jag att jag lyckats, men som författare och hemmafru har jag inte kunnat leva upp till de förväntningar jag haft på mig själv.

Min graviditet förstörde fyra månader av arbete med boken. Jag mådde så fruktansvärt illa under de första månaderna. Illamåendet kom som en chock för mig, eftersom jag inte mådde illa under min graviditet med Olivia. Jag kunde inte göra annat än “bara vara”. På våren hade jag planerat att ägna hela sommaren åt skrivandet.

När jag säger att jag inte levt upp till mina förväntningar som hemmafru, så menar jag mestadels städningen av vårt hus. Vi har nämligen varken städerska eller barnflicka. Vilken idiot jag varit? …inser jag nu! Varför ville jag vara så duktig och klara av allt detta själv? Speciellt när det finns RUT-avdrag idag.

Kom då också att tänka på, att ifall Jonas Sjöstedt skulle få som han ville, så skulle många kvinnor få det mycket tyngre, svartjobben skulle öka och färre arbetsplatser inom städhjälp och barnskötsel skulle fyllas.

Om man inte är rik, så måste man ju spara så mycket som möjligt. Varför skulle man då betala 200-300 kronor per timme istället för 100-150 kronor per timme?!?!? Klart att många fler i så fall väljer svart städhjälp/barnskötsel.

Fattar inte Jonas, att ifall man är väldigt förmögen, eller har en firma, så klarar man sig galant utan RUT-avdrag, men ifall man varken har mycket pengar eller ett bolag, så lider man av att RUT-avdraget avskaffas.

Men tillbaks till min situation. Jag känner mig alltså otillräcklig och kommer nu att anställa städhjälp för att slippa den stressen. Jag är lyckligt lottad och har det rätt så bra i livet, men jag är glad för att RUT-avdraget finns för alla idag!

 Olivias bild av mamma och pappa

Postad: 3 oktober, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Olivia | Etiketter: , , , | Kommentera

Idag fick jag se Olivias mamma och pappa dockor, som hon gjort av bl.a. av toapappersrullar, garn och foton på våra ansikten.

Pappa Martin har antagligen kostym på sig, eftersom hela “kroppen” var målad i grå-svart färg.

Mamma Linda ser däremot ut som julpynt 😉 Jag har tydligen jobbat/uppträtt för ofta på senaste tiden. Olivia sitter nämligen alltid med när jag gör mig i ordning inför uppträdanden.

imageSök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier