Linda Lampenius

Ibland klingar ordet dagis som en svordom

Postad: 18 maj, 2014 Av: Linda Lampenius Kategori: Baby, Barn, Hälsa, Livet, TV, Uppträdande | Etiketter: , , , , , , | 2 kommentarer

Just nu låter ordet “dagis” inte alls lika härligt och befriande, som det gjorde i början av året.
Cecilia började på dagis 20.1. och 24.1. small det till…rejält. Cecilia var då 1 år och 10 dagar gammal.
Hon hade aldrig varit sjuk under sitt första levnadsår. Jag ammade under hela den tiden…kanske det bidrog till hennes förmåga att “ignorera” våra förkylningar…
Men nu var det då dags för en sjukdomsresa, som fortgår än idag. Snuva förorsakad av virus, streptokocker, förkylningsastma, magsjuka, utslag och vätskefyllda blåsor förorsakade av virus. Så fort Cecilia tillfrisknat från någon krämpa och kunnat återgå till “dagislivet”, har det bara gått någon dag innan hon åkt på nästa grej.

Jag missar inspelningen av Doobidoo med Lasse Kronér, Kalle Moraeus (som jag skulle tävla med), Nanne Grönvall & co (vet ej vem hon skulle tävla med) och Doobidoo bandet. Är så jäkla förbannad… Det hade varit sinnessjukt roligt att spela in programmet med dessa UNDERBARA människor!!!

Jag är inte 100% säker på att jag inte bär på streptokocker eller viruset som förorsakar vidriga utslag/blåsor. Jag har lite ont i halsen och känner mig hängig. Vill inte i misstag smitta någon av dessa artister, vars jobb&liv är att sjunga. Halsfluss “fuckar ju upp” den sysslan helt och hållet.

Vet ej när lillan kommer vara frisk nog att återvända till hennes dagis…för att sedan igen insjukna i nästa grej…känns det som, just nu…Tågkaos, uppträdande med idolvinnare och oväntat möte med Nanne Grönvall och Kee Marcello

Postad: 2 december, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Concert, Konsert, Musik, Resa, Uppträdande | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Igår höll SJ på att förstöra mitt uppträdande med Idolvinnaren Daniel Lindström, pianisten Carina E. Nilsson och basisten Pal Johnson.
Daniel, Pal och jag skulle ta tåget till Göteborg kl 10:14. Vi skulle nämligen repetera tillsammans med Carina kl 14 i Ale kommun. Show time var utsatt kl 17:00.
SJ körde med samma fula trick som de brukar när det blir kaos i deras system. De sköt upp avgången med 15 minuter åt gången. De MÅSTE ha vetat att det skulle ta rätt så lång tid att fixa elen (som inte funkade i Solna). Jag var trött som en urvriden disktrasa. Hade vakat nästan hela natten med Cecilia, som hade värk pga att tre tänder växer ut samtidigt.
Det blev ostmacka, pepparkaksmuffins och kaffe på Espresso House.
12:20 kom vi äntligen iväg, efter att SJ skrämt oss genom att kl 12:00 säga att de ställt in vår avgång. Vagnarna kopplades sedan på ett annat tåg.
I Göteborg dök vår förbeställda taxi upp 15 minuter för sent…och det blåste som bara den…som det gör i Göteborg 🙁
Väl framme fick vi 15 minuter på scen innan konserten drog igång. Lyckligtvis kunde en kör börja konserten och vi fick gå på 17:30. Vi körde två akter och var klara vid sju.
Sedan var det bara att packa allt pick å pack och återvända till tågstationen i Göteborg. Efter middag på stationen klev vi på tåget och blev glatt överraskade eftersom både Nanne Grönvall och Kee Marcello satt i samma vagn 🙂
Hemma var jag kl 00:15. Jösses vilken dag!

20131202-114102.jpg

20131202-114117.jpg

20131202-114138.jpg

20131202-114155.jpg

20131202-114220.jpgSök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier