Linda Lampenius

Val 2014

Postad: 13 september, 2014 Av: Linda Lampenius Kategori: Livet | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Det är svårt att hitta ett parti att rösta på. Jag har själv varit politiskt aktiv i Finland. Jag var stadsledamot i Helsingfors och representare Svenska Folkpartiet.

Skolfrågan är viktig för mig. Jag har haft lyckan att gå i en av världens bästa skolor…den finska skolan. Jag har fått betyg ända sedan första klassen. Vi fick vitsord även i uppförande. Vi läste väldigt många olika ämnen och givetvis skulle man genomgå studentskrivningar (sluttentamen), för att få studentmössan.
I Finland är läraryrket ett statusyrke. Alla har stor respekt för lärare.
Skolan i Finland är statlig. Det bör den bli i Sverige, för att alla skall kunna få samma undervisning.

Sjukvården borde också förstatligas.

Rut och rot måste finnas. Ifall rut slopas, kommer många kvinnor att mista sina jobb. Istället kommer svartarbetet att öka lavinartat.

Föräldrar bör själva få välja hur man fördelar mamma/pappa-ledigheten. För vår del hade det inte funkat alls, ifall Martin enligt lagen, hade varit tvungen att ta 3 månader av denna ledighet. Dessutom är våra döttrar min största lycka i livet.

Ja…det finns ju många sakfrågor till att ta upp…Det går inte att hitta ett parti, som skulle tycka lika som jag gör…

Det lutar dock mot att Folkpartiet får min röst…

imageSök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier