Linda Lampenius

Förfärliga obildade Sannfinländarna farligare än svenska SD

Postad: 21 april, 2015 Av: Linda Lampenius Kategori: Politik | Etiketter: , , , , , , , , , , | Kommentera

Sannfinländarna i Finland 1000 gånger värre än SD!! Läs!!! Detta är SKRÄMMANDE!!

Helena Eronen, assistent till riksdagsledamoten James Hirvisaari (Sannf), föreslår att utlänningar som bor i Finland förses med ett märke på ärmen som informerar polisen om deras etniska bakgrund.

FNBPublicerad:

–Om varje utlänning blir tvungen att ha ett märke om sin etniska bakgrund, skulle polisen redan vid första ögonkastet se att “där är en muslim från Somalia” eller “där är en tiggare från Rumänien”, skrev Eronen i tidningen Uusi Suomis bloggtjänst.
Hon anser att man kunde ha olika märken beroende på folks bakgrund. Musilimer kunde ha ett märke med en halvmåne och ryssar kunde bära hammaren och skäran.
Enligt Eronen kunde också finlandssvenskar och sexuella minoriteter tvingas bära märken på ärmen. Sexuella minoriteter kunde bära en regnbågssymbol.

Sannfinländarnas riksdagsledamot Teuvo Hakkarainen har än en gång väckt uppmärksamhet med ett uttalande. Enligt Ilta-Sanomat föreslog Hakkarainen att homosexuella och somalier kunde bosättas på Åland.
–Vi kan ju placera bögar, lesbiska och somalier där för att bo tillsammans och så får vi se vilket slags modellsamhälle det blir av det. SFP anklagar alltid oss sannfinländare för att vi inte uppmärksammar minoriteter. Med den här lösningen skulle vi få reda på hur modellsamhället föds och utformas, ska Hakkarainen ha sagt enligt Ilta-Sanomat.
–Där kan sedan somalierna skräna vad de vill från sina minareter, tillade Hakkarainen.

HERREGUUUUD!!!! HUR KAN EN MÄNNISKA UTTRYCKA SIG SÅ???

Här är ett av mina svar jag lagt upp på facebook, då jag diskuterat ämnet med fb “vänner”, som tyckt att jag kritiserat i onödan:

“Vad yrar du? Jag har aldrig påstått att Sverige har något med Sannfinländarna att göra…Dessutom ogillar/hatar ju Sannfinländarna svenskar. Men Sannfinländarna har med mig att göra!! Jag är finländare och finlandssvensk!!!! Helena Eronen vill att jag skall förses med ett finlandssvenskt märke på ärmen, för att polisen lätt skall kunna se att jag är “en sådan”. Fy fan vilket as Helena är!!! Jag är i HÖGSTA GRAD finländare!! Mina förfäder har för evigt bott i Finland. Finland var en del av Storriket Sverige i nästan 800 år. 1809 tog Ryssen finska landmarken av Sverige. Först 1917 blev Finland självständigt. På 1940-talet pratades det fortfarande svenska överallt i Helsingfors. De där finsktalande finnarna är en relativt ny företeelse i Finland. De verkar ha dålig självkänsla och försöker bli starkare genom att trycka ner andra. Det var förresten finlandssvenska Mikael Agricola som skrev finska språket. Han skrev det genom att översätta från latin, tyska, svenka och grekiska.”Vad säger SD om oss finlandssvenskar?

Postad: 30 november, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Livet, Okategoriserade | Etiketter: , , , | 5 kommentarer

Efter alla rasistiska uttalanden från medlemmar i SD, kan jag bara tänka mig att även vi finlandssvenskar står på SDs “hatlista”. Var i världen skall vi då få känna oss välkomna?

När jag växte upp i Finland, fick jag ofta höra finskspråkiga ungdomar säga nedlåtande saker om oss finlandssvenskar. Vi fick ofta höra att vi skulle “åka hem tillbaks till Sverige”. Ifall jag vistades i centrum av Helsingfors om kvällarna, höll jag mig till finska språket, för att inte hamna i trubbel.

Alla mina släktingar och förfäder är svenskspråkiga. Finland var ju en del av Storriket Sverige i nästan 800 år. Vissa svenskar bodde då i den delen av storriket som idag är Finland.

Min pappa, som fyller 91 nu i december, krigade ute i skogarna för Finland i 3 1/2 år, så som alla andra finlandssvenska män gjorde. Trots det hatar så många finnar oss finlandssvenskar.

Jag har ändå alltid varit stolt över att vara Finländare. Jag har älskat mitt hemland. Nu håller finlandssvenskarna och vårt språk på att utrotas. Sannfinländarna fick ca 20% av rösterna i senaste valet i Finland.

Sedan jag flyttade till Sverige (årsskiftet 2002-2003) från England, har jag känt mig som “hemma”. Jag får prata svenska utan att bli hånad. Jag är gift med en svensk man och blev svensk medborgare för 1 1/2 år sedan. Det som är trist i Sverige är att jag får betala en jäkla massa skatt och får trots det lida av mycket sämre sjukvård, tandvård och skolsystem än i Finland.

Är det så, att jag igen skall börja känna mig som en “utböling”, för att jag är en av dessa invandrare, som SD inte vill se i Sverige?

Tyvärr så råkar ett så förfärligt parti som SD ha en väldigt “intelligent” och skicklig retoriker som partiledare i Jimmie Åkesson. Han lyckas om och om igen att ta dem ur “skiten”. Man önskar bara att han skulle kunna bli hjärntvättad och släppa alla rasistiska tankar. För övrigt verkar ju många i SD-gänget vara ouppfostrade och väldigt barnsliga individer.

 Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier