Linda Lampenius

Val 2014

Postad: 13 september, 2014 Av: Linda Lampenius Kategori: Livet | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Det är svårt att hitta ett parti att rösta på. Jag har själv varit politiskt aktiv i Finland. Jag var stadsledamot i Helsingfors och representare Svenska Folkpartiet.

Skolfrågan är viktig för mig. Jag har haft lyckan att gå i en av världens bästa skolor…den finska skolan. Jag har fått betyg ända sedan första klassen. Vi fick vitsord även i uppförande. Vi läste väldigt många olika ämnen och givetvis skulle man genomgå studentskrivningar (sluttentamen), för att få studentmössan.
I Finland är läraryrket ett statusyrke. Alla har stor respekt för lärare.
Skolan i Finland är statlig. Det bör den bli i Sverige, för att alla skall kunna få samma undervisning.

Sjukvården borde också förstatligas.

Rut och rot måste finnas. Ifall rut slopas, kommer många kvinnor att mista sina jobb. Istället kommer svartarbetet att öka lavinartat.

Föräldrar bör själva få välja hur man fördelar mamma/pappa-ledigheten. För vår del hade det inte funkat alls, ifall Martin enligt lagen, hade varit tvungen att ta 3 månader av denna ledighet. Dessutom är våra döttrar min största lycka i livet.

Ja…det finns ju många sakfrågor till att ta upp…Det går inte att hitta ett parti, som skulle tycka lika som jag gör…

Det lutar dock mot att Folkpartiet får min röst…

imageObama en glad nyhet i min förkylda tillvaro, utan Echinaforce, Colizin och Anti-V

Postad: 7 november, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Graviditet, Hälsa, Hälsokost, Kosttillskott | Etiketter: , , , , , , , , , , , , | Kommentera

O vad glad jag är över valresultatet i USA!!! Under mina år i USA umgicks jag mest med den s.k. “gräddan” och fick själv förmåner (så som gratis mediciner, läkare, tandvård) för att jag var med i ett par TV-serier och på så sätt plötsligt blev medlem i Screen Actors Guild. Systemet var väldigt vrickat. Endast ifall man hade mycket pengar, eller fick förmåner pga kändisskap, kunde man få läkarhjäp, för i princip vad som helst.

Det som glädjer mig mest i valet av Obama, är “Obamacare”. Alla skall ha möjlighet att få hjälp när de blir sjuka.

På tal om “sjuka”, så är jag själv nu jäkligt förkyld. Graviditeten gör ju inte saken bättre heller. Har vaknat flera gånger inatt pga hård hosta och jag producerar så mycket snor att jag inte trodde det var möjligt.
I normala fall skulle jag behandla mig med bl.a Echinaforce, Colizin, Kan Jang eller Anti-V. Nu får jag nöja mig med D-vitamin, Zink, ingefära (både färsk och i kapslar) och C-vitamin. Kryddar maten med mycket vitlök.

Några fler tips på vad jag “får” ta under graviditeten???

Härliga bilder från denna morgon:Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier