Linda Lampenius

Svullna ben under graviditet

Postad: 23 augusti, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Gravid | Etiketter: | Kommentera

Jag har börjat känna mig svullen i benen i ett mycket tidigare skede (vecka 16 och framåt) än jag gjorde under min första graviditet.

På måndag kom räddningen Jag fick massage av “Mimmi” på Samruai, Kungsholmsgatan 10. Mimmi är inte thailändare, utan kommer från Hong Kong. Hon masserar inte på samma sätt som de thailändska massörerna, utan blandar akupressur/kinesisk massage med thailändsk massage. Mimmi har full koll på massage för gravida.

Mimmi jobbade 2 timmar. Det gjorde jäkligt ont när hon mjukade upp bindväven och öppnade upp lymfvägarna…men oj oj oj vad bra det blev. Jag fick gå på toa ännu oftare än innan, under 1 1/2 dygn efter behandlingen. Ett drygt dygn efter massagen, hade jag gått ner 2 kg. En stor del av viktuppgången är ju på grund av vätska i kroppen.

Tyvärr märkte jag då också, att jag inte gått upp mer än 3 kg “på riktigt”. Är nu i vecka 19. Under förra graviditeten hade jag gått upp 7 kg efter vecka 19. Jag har haft som mål att gå upp MER under denna graviditet, än jag gjorde under min förra, eftersom jag blir “mager som en sticka” av att amma. Min mamma var likadan med mig. Jag äter mycket mer riktig mat än normalt och jag smäller i mig godsaker (bakelser, glass, choklad).

Min ämnesomsättning är så snabb nu, att jag antagligen måste öka matintaget ännu mer…

Skall besöka Mimmi även idag

Önskar er en bra dag! KramSök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier