Linda Lampenius

Camfil och läkarkongressen NCFM

Postad: 15 juni, 2015 Av: Linda Lampenius Kategori: Concert, Hälsa, Jobb, Konsert, Livet, Musik, Uppträdande, Violin | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Under den gångna veckan har jag haft två uppträdanden, som fått mig att “spinna som en katt”. Jag spelade igen med finaste Carina E. Nilsson. Vi kände att allt var så bra som man bara kan önska sig. Repertoarvalet, stämningen, själva framförandena, ljudet och publiken på båda ställena.

Första uppträdandet var för Camfil, som jobbar med miljön (från luftfilter till hälsoproblem förknippade med luftföroreningar).
Vi var på Sigtunahöjden. Utsikten från kongresscentret/spat var fantastisk.

image

image

Andra uppträdandet gick av stapeln på Radissonblu i Frösundavik. Vi öppnade en stor internationell konferens för läkare och kemister. Vi framförde bara klassisk repertoar, vilket fick mig att må extra bra. Här med ljudteknikern Hasse.

imagePlötsligt stod vi där och uppträdde för en miljardär

Postad: 8 maj, 2014 Av: Linda Lampenius Kategori: Concert, Jobb, Konsert, Musik, Uppträdande | Etiketter: , , , , , | Kommentera

Jag spelar i en grupp som heter Grace. De andra medlemmarna är Sofia Källgren (sång), Carina E. Nilsson (piono/keyboard) och Monica Ramos (harpa). Dessutom brukar vi ha med oss Johan Junstrand (trummor) för att även kunna “rocka loss”.

Vi visste självfallet att vi skulle uppträda på Würth i Örebro, men att ägaren, miljardären Reinhold Würth, skulle sitta där med sin familj, blev en överraskning. Men det bästa med kvällen var att vi hade en så jäkla härlig stämning på scenen. Det är så kul att få uppträda som en del av ett band, istället för att stå där helt ensam, även om jag älskar att spela som solist också.

imageTågkaos, uppträdande med idolvinnare och oväntat möte med Nanne Grönvall och Kee Marcello

Postad: 2 december, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Concert, Konsert, Musik, Resa, Uppträdande | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Igår höll SJ på att förstöra mitt uppträdande med Idolvinnaren Daniel Lindström, pianisten Carina E. Nilsson och basisten Pal Johnson.
Daniel, Pal och jag skulle ta tåget till Göteborg kl 10:14. Vi skulle nämligen repetera tillsammans med Carina kl 14 i Ale kommun. Show time var utsatt kl 17:00.
SJ körde med samma fula trick som de brukar när det blir kaos i deras system. De sköt upp avgången med 15 minuter åt gången. De MÅSTE ha vetat att det skulle ta rätt så lång tid att fixa elen (som inte funkade i Solna). Jag var trött som en urvriden disktrasa. Hade vakat nästan hela natten med Cecilia, som hade värk pga att tre tänder växer ut samtidigt.
Det blev ostmacka, pepparkaksmuffins och kaffe på Espresso House.
12:20 kom vi äntligen iväg, efter att SJ skrämt oss genom att kl 12:00 säga att de ställt in vår avgång. Vagnarna kopplades sedan på ett annat tåg.
I Göteborg dök vår förbeställda taxi upp 15 minuter för sent…och det blåste som bara den…som det gör i Göteborg 🙁
Väl framme fick vi 15 minuter på scen innan konserten drog igång. Lyckligtvis kunde en kör börja konserten och vi fick gå på 17:30. Vi körde två akter och var klara vid sju.
Sedan var det bara att packa allt pick å pack och återvända till tågstationen i Göteborg. Efter middag på stationen klev vi på tåget och blev glatt överraskade eftersom både Nanne Grönvall och Kee Marcello satt i samma vagn 🙂
Hemma var jag kl 00:15. Jösses vilken dag!

20131202-114102.jpg

20131202-114117.jpg

20131202-114138.jpg

20131202-114155.jpg

20131202-114220.jpgTriss i vitklädda blondiner

Postad: 1 juli, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Concert, Konsert, Mingel, Musik, Uppträdande | Etiketter: , , , | Kommentera

I förrgår kväll uppträdde jag på en privat fest på Gotland med Carina E. Nilsson. Mi Ridell var konferencier och sjöng också några sånger.
Tillställningen var väldigt trevlig och vi “blondiner” hade lika roligt “off stage” som “on stage” 🙂

image

image

image

imageJag kan nu bokas via www.canab.se

Postad: 2 december, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Jobb, Konsert, Uppträdande | Etiketter: , , , | En kommentar

loggan

START ARTISTER AKTUELLT / NYHETER BOKA / KONTAKT
line

 

lady  

 

Linda Lampenius

Linda föddes i en musikälskande teaterfamilj och började uppträda med sina föräldrar som sångare då hon var tre år och började studera violin vid fem års ålder. Hon studerade vid Sibelius-Akademin i Helsingfors och även för många välrenommerade professorer, bl.a. ungraren Géza Szilvay och amerikanske Mauricio Fuks. Linda åkte på sin första turné med The Helsinki Junior Strings när hon var 8 år gammal, den gången till USA och Kanada.

Linda har sedan dess turnerat i Europa, Asien och USA som konsertmästare, medlem i olika orkestrar och som solist med bl.a. Helsingfors stadsorkester, Finska Radions Symfoniorkester, BBC National Orchestra of Wales och Dublins symfoniorkester. Linda har även spelat mycket kammarmusik, i duo, trio och kvartett.

1997 var Linda solist i Lord Andrew Lloyd Webbers verk Metal Philharmonic som framfördes vid Sydmonton Festival i England. Efter att ha bott i USA och England i fyra år flyttade Linda till Sverige hösten 2002 för att göra en av huvudrollerna i showen ”Fantastix” på Hamburger Börs i Stockholm. Under åren 2004 och 2005 turnerade Linda runt om i Sverige med Kalle Moraeus. Under 2007 var hon på USA-turné med den irländska kören Anúna och medverkade på skivan ”Celtic Origins” som låg etta på Billboards World Music lista i sju veckor.

Linda var en av domarna i X Factor Finland 2010 och år 2011 turnerade hon som solist med Schönbrunn Palace Orchestra.

Linda har medverkat i ”talkshows” och TV-program världen över, bland andra Baywatch, FAME LA och Let’s Dance 2008. Hon har intervjuats av bl.a. The Times, The Sunday Times och The Daily Telegraph och TV-kanaler som BBC, CNBC, Fox News Channel och E!

1996 valdes Linda in i Helsingfors stadsfullmäktige och hon har också fått titeln ”Finlands Turistambassadör i Sverige”. Hon har varit modell för Björn Borg och Maurice Lacroix samt Café, Elle, Playboy, GQ, Hello! och Maxim. Linda har även släppt en egen cider, ”Linda Cider”, som sålde flera miljoner liter i Finland mellan åren 1997 och 2000.

Lindas violin är en Gagliano från 1781.

Linda har gett ut fyra soloalbum. ”Linda Lampenius” (Audio Vox) 1997, ”Linda Brava” (EMI Classics) 1999, ”Nordic Light” (Lady Bird) 2005 och julskivan ”Angels” (Linda Lampenius Productions) 2010 med gästartister som Kalle Moraeus, Nils Landgren, Sofia Källgren, Fredrik Lycke och Ulf Wakenius.

http://www.lindalampenius.com
https://kurera.se/linda-lampenius

lineuo

Kontakt

Kerstin Andersson

Tel: 0565-129 99
Mobil: 0707-64 99 99
Mail: kerstin@canab.se
_____

Alexander Andersson

Mobil: 0706-72 19 56
Mail: alexander@canab.se

_____

Teknisk information

Kommer snart…

Rider Linda Lampenius

_____

Hemsida Lampenius

webbFrån snö och pannkakor till uppträdande och hotellfrukost

Postad: 1 december, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Concert, Graviditet, Jobb, Konsert, Mat, Musik, Okategoriserade, Uppträdande | Etiketter: , , , , , , | En kommentar

Vill börja med att säga att jag är så ohyggligt glad för den snön som kommit! Plötsligt är det ljust och vackert ute 🙂

image

Har glömt att berätta om de supergoda pannkakorna på Matman (Hantverkaregatan). Ni måste prova dem ifall ni råkar vara i närheten av restaurangen någon torsdag!

image

Igår kväll uppträdde jag i Linköping på en idrottsgala. Första framträdandet var kl 18:30 och det andra 21:40. Det känns rätt så ensamt när man sitter i sitt “omklädningsrum” mellan spelningarna. I och för sig så var byggnaden (Konsert&Kongress) full av andra artister och musiker. Bandit Rock hade en konsert i byggnaden och så väl Bo Kaspers Orkester. Men när man är höggravid och SJUKT trött, så orkar man inte umgås med andra som i normala fall. Mina framträdanden verkade dock gå galant. Det blev stående ovationer. Tusen tack till publiken och Barbados, som komppade mig på två låtar.

image
image

Eftersom det gör så ont när jag sitter nu när jag är gravid, så ville jag inte köra hem sent på kvällen. Istället fick jag följande morgon avnjuta en hotellfrukost 🙂
image

Kram på erBilder från jätte kul kväll med Kalle Moraeus

Postad: 16 november, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Musik, Uppträdande | Etiketter: , , , | 2 kommentarer

image

image

image

image

image

image

image

Vad härligt det var att spela med Kalle igen!!! Grymt kul både på scen och backstage 😉 Bandet “Good News” var också kanon!

Nu kan jag sova gott 🙂 God natt och kram från Tranås, Linda

imageUnderbara Kalle Moraeus!

Postad: 16 november, 2012 Av: Linda Lampenius Kategori: Concert, Konsert, Musik, Uppträdande | Etiketter: , , , | Kommentera

Ikväll skall jag gigga med Kalle Moraeus och bandet “Good News” i Tranås. Skall bli SÅÅÅÅÅÅÅ kul!!!

Återkommer med bilder ikväll 🙂Sök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier