Linda Lampenius

Två enkla tips till förstagångsföräldrar

Postad: 15 oktober, 2013 Av: Linda Lampenius Kategori: Baby, Barn, Hälsa | Etiketter: , , , , , | Kommentera

Träffade igår en bekant som snart skall få sitt första barn. Vi pratade då om den gångna veckan och förkylningen jag och Cecilia dragits med. Jag råkade också nämna “snorsugen”, som om den tillhörde allas vardag 😉 Jag hade ju ingen aning om vad en snorsug innan vi fick barn….eller nu ljuger jag…
Jag fick information om denna “gudagåva” av en väninna, några månader innan Olivia föddes. Min väninna berättade då att hon blivit tvungen att suga ut snoret ur sin lilla bebis näsa med sin mun, för att barnet skulle kunna andas.
Det går ju inte att be en bebis att snyta sig…och de gråter och gnäller ju så klart när de inte kan andas normalt. Men…med snorsugen försvinner allt gråt å gnäll…åtminstone för en stund…sen är det bara att köra sugen igen. Här är en variant som säljs på apoteket:

image

Det andra tipset är “pysventilen”, som är ett fantastiskt hjälpmedel under de första 3-6 månaderna. Det är så onödigt att låta en bebis gråta på grund av luft som trycker på i tarmarna. Det är bara att ta hjälp av pysventilen och än en gång försvinner allt gråt å gnäll på ett huj 🙂 http://www.windi.nu

image

imageSök i bloggen

Gilla Kurera på Facebook

Om bloggen


Namn: Linda Cullberg Lampenius.
Ålder: 45 år.
Bor: I en villa i Bromma.
Familj: Maken Martin Cullberg och döttrarna Oliva och Cecilia, 5 år respektive född i januari 2013.
Sysselsättning: Violinist, artist och författare.
Fokus just nu: Att skriva på min nya bok.
Om mig: I mitt yrke reser jag mycket och träffar många nya människor, men privat är jag rätt skygg och vill helst bara vara hemma med Martin och Olivia och lägga mig tidigt. Jag dricker inte, röker inte och äter helst hälsosam mat. Jag är nästan lite ”för” förtjust i all hälsokost som finns att köpa, älskar att köra snabba bilar och att åka skidor i Alperna. Jag är "fiskarna" i horoskop.
Om bloggen: Jag kommer att skriva om mitt liv som artist och numera även författare och föreläsare och om hur jag lever för att hinna och orka med allt.

Kategorier