Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Livia Wanntorp – Livia’s yoga

Yoga som rehab efter bröstcancer – projektet DiGiYogaCaRe pågår nu

 

På måndagarna har jag ett speciellt och helt fantastiskt yogajobb och som jag ser även som ett viktigt uppdrag.

Sen några månader tillbaka jobbar jag nämligen som yogalärare inom ramen av unika forsknings studien DiGi Yoga CaRe som står för Digital Yoga Cancer Rehabilitation och drivs av ett forskar- och läkarteam från Örebro Universitetet och Region Örebro Län med spetskompetens i ämne.

Projektet, som jag har stora lyckan att få jobba åt som en av få yogalärare i landet, syftar till att utröna effekterna av regelbunden praktiserad online yoga hos relativt nyopererade bröstcancerpatienter.

Varje måndagskväll håller jag alltså en klass för en grupp av deltagare som ingår i studien och gruppen upprepar sen samma yogaklass ytterligare en gång på egen hand med hjälp av förinspelat material.

Varje grupp går totalt 12 veckor under vilka vi använder oss av två för ändamålet speciellt designade yogaflöden vars positioner har används för tidigare studier.

För mig som har en tidigare karriär inom forskning, forskning som jag tror till 100% på, och som har ett jättestort intresse i och jobbar till 100% med yoga (bland annat även med rehab- och terapeutisk yoga) är möjligheten att få leda klasser inom detta projekt som en dröm och jag kan fortfarande delvis inte fatta att jag har fått denna unika möjlighet.

När jag undervisar dagliga vanliga yogaklasser hjälper jag folk till större kroppsmedvetenhet, ett mer effektivt andetag, större rörlighet och styrka i kroppen men också till större vilan och avslappning, bara för att nämna några av de effekter som en regelbunden praktik av yoga kan ge. Det jobbet som jag gör inom DiGi Yoga CaRe ger ytterligare ett viktigt syfte till yoga då yoga försöker uppfylla en viktig funktion hos studiens deltagare dvs en snabbare fysisk och mental återhämtning, så att de kan återgå till ett liv med större livskvalité inom kortare tid.

Vill du också delta i denna studie? DiGi Yoga CaRe har löpande intag och du är välkommen att läsa HÄR för att se om du uppfyller kriterierna för att ansluta dig vid grupperna som körs nu.

Nu ska jag förbereda min kvälls klass!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Livia’s yoga – en yoga som anpassas till var och en!

Hälsa

  Hej på er och Glad Påsk! Det finns så många olika definitioner för YOGA och ingen är egentligen fel. Yoga kan innebära att främsta sitta stilla och meditera med hjälp av andetag men yoga kan också vara flödande rörelser synkroniserade med andetag, bara för att ge ett par exempel. Kära barn har många namn […]

SKOGSBAD – att dyka rakt in i naturen

SKOGSBAD – att dyka rakt in i naturen

Hälsa

Det är många av oss som bara behöver kliva in i en skog, ta en promenad längs en stig kantad av stora och gamla träd, ta in barrdoften och lyfta blicken mot blåa himlen, för att uppleva en känsla av större lugn och harmoni. I mitt jobb som stresscoach och yogalärare tar jag gärna hjälp […]

Att bli stress-starkare. Välkommen in till Livia’s yoga!

Att bli stress-starkare. Välkommen in till Livia’s yoga!

Coachning

  Hej! Välkommen hit! Jag heter Livia och är strålande glad att från och med idag få vara en del av Kureras bloggarteam! Förutom glädje över att få jobba ihop med en superproffsig redaktion och en etablerad tidning, känns min nya blogg som ännu en superbra chans att fortsätta föra fram mitt budskap som är […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)