Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Livia Wanntorp – Livia’s yoga

Livia’s yoga – en yoga som anpassas till var och en!

 

Hej på er och Glad Påsk!

Det finns så många olika definitioner för YOGA och ingen är egentligen fel. Yoga kan innebära att främsta sitta stilla och meditera med hjälp av andetag men yoga kan också vara flödande rörelser synkroniserade med andetag, bara för att ge ett par exempel.

Kära barn har många namn liksom....

Så hur ska man välja en yoga-sort, om man är ny till yoga?

Det viktigaste är, om du frågar mig, att du provar dig fram men också försöker fråga dig själv lite mer om varför du känner dig nyfiken om yoga och vad du har för syfte med yoga. Har du kommit på detta, särskilt ditt syfte, kan det bli lättare att välja vilken typ av yoga du ska börja med.

Under en längre tid har mycket av yoga varit fokuserad på att tvinga kroppar in till extrema positioner, egentligen bara för ett rent estetiskt syfte och inom vissa traditioner är det ju detta som en regelbunden yogautövande - en yogapraktik - syftar till. Men om du någonsin har klivit in på en yogaklass någonstans (även på studio) har du säkert sett hur otroligt olika yogautövares förutsättningar är för en och samma position.

Detta innebär att dessa extrema positioner har i själva verket ett väldigt högt pris att betala för flesta av oss....

Sen kan man framförallt fråga sig - VARFÖR? - VARFÖR SKA JAG TVINGA IN MIN KROPP I EN FÖR MIG EXTREM POSITION? Om ditt svar är: för att jag vill. Ja, då är du har väl kommit rätt och då får jag hoppas att du har även de fysiska förutsättningar för att utöva yoga med detta syfte.

Men om ditt svar är att du inte intresserad att något du kan visa upp på ditt Instagramkonto, då vet om att det finns MYCKET ANNAN TYP AV YOGA SOM INTE ÄR SÅ!

Också om du råkar vara som 95% av befolkning, dvs du  har en average rörlighet med lite slitage där och var i kroppen såsom medelålders Svensson har, och om du väljer att yoga för att bibehålla den rörligheten du har och låta kroppen fortsätta vara flexibel och stark så att kroppen ska hålla många år till. Om så, har du ett helt annat syfte med din yogapraktik - ETT HÄLSOSAMT UTÖVANDE AV YOGA där du inte tvingar in kroppen i en och samma perfekta Instagram-vänliga positioner utan där du anpassar yoga efter dina kroppsförutsättningar.

LIVIA'S YOGA är av denna typ och du är så välkommen till någon av mina retreater framöver och testa min väldigt inkluderande yoga!

ALLA SKA KUNNA YOGA OCH YOGA SKA ANPASSAS TILL DIN KROPP, INTE TVÄRTOM!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Livia’s yoga – en yoga som anpassas till var och en!

Hälsa

  Hej på er och Glad Påsk! Det finns så många olika definitioner för YOGA och ingen är egentligen fel. Yoga kan innebära att främsta sitta stilla och meditera med hjälp av andetag men yoga kan också vara flödande rörelser synkroniserade med andetag, bara för att ge ett par exempel. Kära barn har många namn […]

SKOGSBAD – att dyka rakt in i naturen

SKOGSBAD – att dyka rakt in i naturen

Hälsa

Det är många av oss som bara behöver kliva in i en skog, ta en promenad längs en stig kantad av stora och gamla träd, ta in barrdoften och lyfta blicken mot blåa himlen, för att uppleva en känsla av större lugn och harmoni. I mitt jobb som stresscoach och yogalärare tar jag gärna hjälp […]

Att bli stress-starkare. Välkommen in till Livia’s yoga!

Att bli stress-starkare. Välkommen in till Livia’s yoga!

Coachning

  Hej! Välkommen hit! Jag heter Livia och är strålande glad att från och med idag få vara en del av Kureras bloggarteam! Förutom glädje över att få jobba ihop med en superproffsig redaktion och en etablerad tidning, känns min nya blogg som ännu en superbra chans att fortsätta föra fram mitt budskap som är […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)