Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Livia Wanntorp – Livia’s yoga

Hur motverkar du höststressen?

Hej!

Nu är hösten definitivt här. Regn och lägre och lägre temperatur påminner oss om att sommaren ligger nu officiellt bakom oss. Ett annat sätt att märka att hösten är här är att vi har börjat jobba igen och kommit tillbaka till en vardag som för oss många börjar klockan 8 på morgonen och pågår ända till klocka 17. Även om rutinerna ofta betyder struktur och lugn för många av oss, kan vardagen även innebär större stressen redan nu i september. Den typen av stress som lätt blir till för att vi återigen har mycket att göra både på jobbet och hemma med familjen.

Känner du igen dig?

Stressen, brukar jag påpeka, är inte i sig alls något negativt. Tvärtom är stress en naturlig reaktion som blir kroppen är på väg till överbelastning. En typ av varningssignal i vårt nervsystem helt enkelt. När "faran" är över förväntas kroppen gå tillbaka till lugnet och nervsystemet till sin lugn och ro-mode.

Om vi lyckas balansera mellan ett tillstånd av avslappning och perioder av stress däremellan är allt frid och fröjd men när nervsystemet inte längre har kapaciteten att slappna av emellan stress, och vi fortsätter att uppleva stress även när vi inte behöver det, då har detta med stress gått för långt och stressen har blivit kronisk.

Hur kan vi då återfå balansen i vardagen? Ett sätt är att lära sig mer om hur vi aktivt kan agera i syfte att  reglera vårt nervsystem.

Den 20 september klockan 18-1915 startar jag upp en ny omgång på min online Stresshanteringskurs "Transformation". Under 8 tisdagar går vi genom vad stress är, och utforskar många olika verktyg som t ex mindfulness, mental träning, restorative yoga mm, som hjälper dig att reglera ditt nervsystem genom föreläsningar och praktiska övningar.

Kursen har gått många gånger tidigare och alltid fått fantastiskt feedback.

Vill du med? Boka på liviwann@gmail.com.

HÄR kan du läsa mer om kursens innehåll

Välkommen till en stress-fri höst!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Hur motverkar du höststressen?

Hur motverkar du höststressen?

Okategoriserade

Hej! Nu är hösten definitivt här. Regn och lägre och lägre temperatur påminner oss om att sommaren ligger nu officiellt bakom oss. Ett annat sätt att märka att hösten är här är att vi har börjat jobba igen och kommit tillbaka till en vardag som för oss många börjar klockan 8 på morgonen och pågår […]

Livia’s yoga – en yoga som anpassas till var och en!

Hälsa

  Hej på er och Glad Påsk! Det finns så många olika definitioner för YOGA och ingen är egentligen fel. Yoga kan innebära att främsta sitta stilla och meditera med hjälp av andetag men yoga kan också vara flödande rörelser synkroniserade med andetag, bara för att ge ett par exempel. Kära barn har många namn […]

SKOGSBAD – att dyka rakt in i naturen

SKOGSBAD – att dyka rakt in i naturen

Hälsa

Det är många av oss som bara behöver kliva in i en skog, ta en promenad längs en stig kantad av stora och gamla träd, ta in barrdoften och lyfta blicken mot blåa himlen, för att uppleva en känsla av större lugn och harmoni. I mitt jobb som stresscoach och yogalärare tar jag gärna hjälp […]

Att bli stress-starkare. Välkommen in till Livia’s yoga!

Att bli stress-starkare. Välkommen in till Livia’s yoga!

Coachning

  Hej! Välkommen hit! Jag heter Livia och är strålande glad att från och med idag få vara en del av Kureras bloggarteam! Förutom glädje över att få jobba ihop med en superproffsig redaktion och en etablerad tidning, känns min nya blogg som ännu en superbra chans att fortsätta föra fram mitt budskap som är […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)