Majs Keller

Baka med Oatlys klassiska

Postad: 30 november, 2012 Kategori: Baka | Kommentera (0)

Hur mycket kan du inte göra med Oatly? Fikon- och chokladtryffel eller Gräddkola med vanilj- och kanelsmak kanske passar bra till adventsfikan eller ditt julbord?

För mig blir just det här första gången. Hoppas vi får ordning på köket under helgen. Annars blir det inget bak.  Då får ni helt enkelt baka själva och testa er fram.Julmaten

Postad: 30 november, 2012 Kategori: Baka | Kommentera (0)

Denna månad eller rättare sagt efter helgen börjar julen. I år känns det lite mera stressigt. Jag måste laga mat som är helt mjölkfri eller jag ska kombinera många rätter med mjölkfria produkter.

Jag ska baka pepparkakor på ägg, mandelmjölk, fiberhus, kardemumma, kanel, en skvätt honung, lite kyrddnejlka och riktigt smör. Jag ska baka fudge, choklad och lite annat. Jag själv som älskar mjölk men har blivit riktigt laktos måste tänka ett steg längre och det suger men samtidigt är det väldigt kul att upptäcka och skapa nya recept.Ett liv att leva

Postad: 6 november, 2012 Kategori: Personligt | Kommentera (0)

Så klickar vi in på ett liv att leva. En värdefull blogg som är riktigt värdefull. Kom ihåg att man bör vara rädd om det man anser sig vara viktigt. Nu tyckte jag hennes senaste inlägg var så bra att jag har spridit det över hela nätet och framför allt skickat det till några “viktiga” personer!Torka aldrig tårar utan handskar

Postad: 16 oktober, 2012 Kategori: Hälsa | Kommentera (0)

Igår såg jag andra delen. Om jag grät? Bajsar björnarna i skogen? Det bara rann ner på kinderna. Jag kan inte jämföra smärtan med att få sitta och äta tårta på sin egen begravning men jag vet känslan över att inte få vara välkommen. Att inte få känna sig älskad. Torka aldrig tårar utan handskar berör alla. Även om vi har kommit långt så har vi fortfarande oerhört mycket kvar. Att vara hatad och avskyvärd på grund av kärlek till nån man älskar är absurt.

Du vet aldrig vem du möter på stan, sitter mitt emot på ditt kontorslandskap eller möter i hissen varje morgon. Men vad spelar det för roll? Det är ingen som ska lägga sig i vem du tycker om och vill vara med oavsett läggning, könstillhörighet och etnicitet. När jag jobbar med mina fester och gjort i flera år snart så har jag alltid en baktanke och det är att det kommer alltid att finnas nån som kommer första gången eller som bara går ut när dom vet att det finns likasinnade som vill. Det är så hemskt. Att folk annars inte törs. Svårt att tro men det är sant.

När nattklubben Sliver slog upp sina portar så skrev vi historia. Aldrig tidigare hade det hänt. Aldrig tidigare hade folk vallfärdats från kringliggande orter för att komma till The Closet på Sliver. Vi skrev historia. Jag fick chans att pratat med så mycket människor som lovordade konceptet, ägaren, personalen och alla som gjorde festen möjlig. Det var personer som hade gått förbi på gatan flera gånger om och funderat på att kliva in. Det var personer som inte hade varit ut på 7 år överhuvudtaget.

Personer som träffade bekanta och lyfte på ögonbryn och hade sagt:

men är du

ja

det är glädje. Det är glädje när folk för första gången vågar komma precis som dom är. Idag tycker jag vi har kommit så långt att inte behöver ha renodlade gayklubbar. Vad är en renodlad gayklubb egentligen? Bara gays? Utpekade gays? Stämpel? Det bästa av allt gällande mina fester är att alla är välkommen oavsett färg på regnbågen och flagga. Det bästa av allt gällande filmen torka aldrig tårar utan handskar är att vi pratar om det.

>> Qx.se: Natten Karlshamn blev Blekinges gaymecca06.00

Postad: 15 oktober, 2012 Kategori: Träning | Kommentera (0)

I morse var jag så tidigt på gymmet att jag fick tända upp hela salen. Kändes faktiskt rätt stort. Jag fick ta start på att folket kunde få börja och träna. Galet. Vad som är mindre galet är att muskler är en färskvara som jag har tappat på vägen. Jag lagar för mycket god mat eller också så rör jag mig fel. Jag skulle tro det sistnämnda. Däremot så har jag inte tappa allt, inte alls!Gruyeregratinerad rotfruktsgratäng

Postad: 13 oktober, 2012 Kategori: Mat | Kommentera (0)
Majs

Det är faktiskt höst nu och hösten innebär så mycket. Jag brukar bli deppig men jag har min terapi. Mat. Det är nu man ska besöka alla torghandlare på stan en helg och se vad hösten kan erbjuda. Har du riktigt tur och kommer direkt innan stängning så brukar man få handla ännu billigare. Billigt, närproducerat och riktigt bra.

Majs

Det enda som kanske inte är det billigaste på gratängen är Grottlagrad Gruyére.  Gruyère är en av Schweiz mest kända ostar. Det halvhårda till hårda innanmätet smälter i munnen och sprider en nötig, ganska söt smak med blommiga och fruktiga inslag av äpplen och päron. Osten lagras i djupa grottor, som har en hälsosam, mineralrik luft med en åretrunttemperatur på 12,5 grader och en luftfuktighet på 94 %. Passar utmärkt till kex och vin. Jag ska dock inte skriva vilket vin eller vilket kex för jag vill inte att nån ska ta illa vid sig ifall jag råkar skriva nån onyttig produkt!

Majs

Jag river min gratäng. Inte alltid. Faktiskt första gången och småslumparna som blir över gör jag chips på!

Majs

Gratängen ska vara i ugn ca 45 minuter men jag lagar oftast minimalistisk så kanske 35-40 min!Maränger

Postad: 11 oktober, 2012 Kategori: Baka | Kommentera (0)

Majs

Det här är inte vilka maränger som helst utan det är nyttiga maränger på äggvita men utan socker. Det funkar. Jag har testat och inte bara en gång utan flera.

* 1äggvita

* 1 droppe citronsaft

* 1tsk Bourbon vaniljpulver

* 50g jordgubbar (spara några för dekoration) du kan givetvis använda mera men det här är vad jag har testat under fitnessfighten och många rätter går ju att fortsätta att använda efter 30 dagar. Det är ju egentligen det bästa. Den enda skillnaden är att du slipper väga.

Majs

Låt jordgubbarna sjuda i yttepytte lite vatten, mosa och sila. Använd sylten till sylt så du får i dig allt du behöver. Låt saften få koka till ordentligt för nu har du inget socker som binder dem samman!

Majs

Om du vill ha perfekta och fina maränger så spritsa. I vanliga fall har du maränger inne i kanske  i ca 50 min-1 timme beroende på storlek. Det gäller samma här men plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten, det är så trist om de är blöta i mitten. Vilket det blev för mig första gången!

MajsShoulders

Postad: 11 oktober, 2012 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (0)

Jag har tänkt över natten ifall ni tyckte det luktade bränt?  För att det inte ska bli några missförstånd så köper jag verkligen inte Häd änd shålders och jag förespråkar verkligen inte produkten. Jag gillar bara väldigt mycket reklam (dålig reklam) men det betyder inte att jag köper produkterna som bara innehåller en massa strunt. Absolut inte.

The end….Head & Shoulders

Postad: 10 oktober, 2012 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (1)

Jag älskar den reklamen. Jag gillar Alex. Det retar alltid nån. Glöm inte bort att välja glädje!Fester

Postad: 10 oktober, 2012 Kategori: Fest | Kommentera (0)

The Closet

Just nu jobbar jag med flera olika fester. Ena delen bossar jag helt själv över och andra handlar bara om sociala medier. Det är fortfarande förbaskat roligt och det är stor skillnad på uppskattning beroende på vart jag arbetar och i vilken stad!Om bloggen


Namn: Majs Keller.
Ålder: 30 plus.
Bor: I min lägenhet hahaha.
Familj: Ja.
Sysselsättning: Driver Cornsfood.com, bloggar om allt annat än träning på finest.se och jobbar med fest, event och fotograferar mat.
Om mig: Jag älskar downhill, slalom, spela inlineshockey, lyssna på Celiné Dion och laga mat. Jag är rätt dramatisk men det går över lika fort och ångrar mig i sista sekund att jag kastade ett glas i backen. Jag är också väldigt klumpig om du frågar mitt förhållande.
Fokus just nu: Jag ska försöka träna intensivt men lagom och träningen ska pågå längre än 30 dagar. Jag kanske äter e pizza eller två men det är inte mitt största fokus.
Om bloggen: Den handlar om träning, mat och bra träningsmusik.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)