
Vaniljkakor eller hårdbröd
10 oktober, 2012 | Kommentera (0)Jag har bakat havrekakor på Bourbonvanilj som toppas med ekologiska sesamfrön från Boliva. Brödet har kryddats med Gomashio salt. Gomashio är framställd på traditionellt sätt. Oskalade sesamfrön rostas lätt och mals i Himalayasalt. Det gör så att saltet ger en liten nötigsmak och smakar i stort sett nästan gott till allt. Degen är gjorde på knappt 2dl havregryn, ett kryddmått ekologisk olivolja och vatten som har sjudats i kastrull. Brödet är gott till soppa, grytor eller varför inte en nyttig kvällssmörgås? Kakorna är mest för dom som verkligen känner suget. En kaka kan ju tilltala en på så många olika sätt och det mesta handlar om hur du tänker. Jag äter en kaka som är nyttig, jag äter en kaka som är onyttig eller så är jag helt enkelt en kaka bara för att ect.
Kakor:
* 2dl havregryn
* 1krydmått ekologisk olivolja
* 5 msk vatten (rör ihop med vanilj)
* 1 tsk Bourbonvanilj
In i ugn på ca 225 grader i ca 20 minuter. Dela kakplattan i snittar innan det blir för segt. Beroende på hur fint ni vill ha kakorna!
Bröd:
* 2dl havregryn
* 1kryddmått ekologisk olivolja
* 5msk vatten (krydda med Gomashio) saltet kan innehålla spår av nötter!
In i ugn på ca 225 grader i ca 30 minuter. Det går att ha lite längre beroende hur hårt du vill ha brödet.
Lyckas du inte första gången så bli inte sur på mig utan gör om!
Postad: 10 oktober, 2012 Av: Majs Keller Kategori: Baka | Kommentera (0)
Lämna ett svar