Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Majs Keller

Gruyeregratinerad rotfruktsgratäng

13 oktober, 2012 | Kommentera (0)
Majs

Det är faktiskt höst nu och hösten innebär så mycket. Jag brukar bli deppig men jag har min terapi. Mat. Det är nu man ska besöka alla torghandlare på stan en helg och se vad hösten kan erbjuda. Har du riktigt tur och kommer direkt innan stängning så brukar man få handla ännu billigare. Billigt, närproducerat och riktigt bra.

Majs

Det enda som kanske inte är det billigaste på gratängen är Grottlagrad Gruyére.  Gruyère är en av Schweiz mest kända ostar. Det halvhårda till hårda innanmätet smälter i munnen och sprider en nötig, ganska söt smak med blommiga och fruktiga inslag av äpplen och päron. Osten lagras i djupa grottor, som har en hälsosam, mineralrik luft med en åretrunttemperatur på 12,5 grader och en luftfuktighet på 94 %. Passar utmärkt till kex och vin. Jag ska dock inte skriva vilket vin eller vilket kex för jag vill inte att nån ska ta illa vid sig ifall jag råkar skriva nån onyttig produkt!

Majs

Jag river min gratäng. Inte alltid. Faktiskt första gången och småslumparna som blir över gör jag chips på!

Majs

Gratängen ska vara i ugn ca 45 minuter men jag lagar oftast minimalistisk så kanske 35-40 min!

Postad: 13 oktober, 2012 Av: Majs Keller Kategori: Mat | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Majs Keller.
Ålder: 30 plus.
Bor: I min lägenhet hahaha.
Familj: Ja.
Sysselsättning: Driver Cornsfood.com, bloggar om allt annat än träning på finest.se och jobbar med fest, event och fotograferar mat.
Om mig: Jag älskar downhill, slalom, spela inlineshockey, lyssna på Celiné Dion och laga mat. Jag är rätt dramatisk men det går över lika fort och ångrar mig i sista sekund att jag kastade ett glas i backen. Jag är också väldigt klumpig om du frågar mitt förhållande.
Fokus just nu: Jag ska försöka träna intensivt men lagom och träningen ska pågå längre än 30 dagar. Jag kanske äter e pizza eller två men det är inte mitt största fokus.
Om bloggen: Den handlar om träning, mat och bra träningsmusik.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)