Annons
Annons

Mandelkaka med bär

En underbart god och saftig kaka med härlig mandelsmak. Toppingen kan varieras efter smak och behov.

Redaktionen

21 november, 2012
Mandelkaka med bär
Dela inlägget

En saftig kaka med härlig mandelsmak. Toppingen kan varieras efter smak och behov.

Ingredienser
130 g olja eller smält smör
2 ägg
2 ½ dl mjölk
200 g mandelmjöl
3 tsk bakpulver
170 g Sukrin

Topping
Sockerfri sylt, eller färska bär med Sukrin
Valfritt: vaniljkräm

Gör så här
Blanda mjölk och olja/smält smör i en skål. Du kan eventuellt ersätta halva fettmängden med fruktpuré.
Vispa i ägget med en stålvisp.
Blanda mandelmjölet med bakpulver och Sukrin i en annan skål.
Ta i vätskan och rör degen väl ihop.
Häll röran över i en rund form, 24-26 cm.
Om du önskar att använda bär, häll dessa över röran, och toppa generöst med Sukrin över.
Grädda på galler mitt i ugnen i 200°C i cirka 30 minuter.
Tag på sylt när kakan är avkyld. Dekorera gärna med färska bär. Du kan också lägga ett lager med vaniljkräm mellan kakan och bären.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 194 kcal • protein: 11,2 • kolhydrater: 3,8 • fett: 14,8 • fiber: 8,6
En bit utan topping innehåller bara 104 kcal (2 g kolhydrater, 6 g protein, 8 g fett och 4 g fiber).

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.

Annons
Annons