mandelpotatisbakelse

Mandelpotatisbakelse

Fakta

Receptet kommer från Vegokoll.se

Vill du ha mer inspiration och recept? Då kan du beställa Vegokolls inspirationsmagasin kostnadsfritt här: http://www.djurensratt.se/valj-vego

En liten mandelpotatisbakelse med havstångskaviar som passar bra som förrätt.

Portioner: 16

Ingredienser

250 g mandelpotatis
1 msk hackad färsk gräslök
3 msk sour supreme (vegansk crème fraiche)
salt
peppar

Garnering
100 g havstångskaviar
sour supreme
gräslöksstrån
eventuellt kavringskivor

Gör så här

Skala och koka mandelpotatisen i 10 minuter. Om potatisen inte är riktigt klar så häll av det mesta av vattnet och låt potatisen stå under lock en stund tills den mjuknat. Häll av allt vatten och låt potatisen ånga av ordentligt, så att den bli torr. Mosa potatisen grovt och blanda med gräslök och sour supreme. Smaka av med salt och peppar. Lägg blandningen på plastfolie och rulla ihop till en långsmal rulle, ca 3 cm tjock. Lägg den i kylskåpet några timmar eller över natten, så går det lättare att skära den i bitar.

Skär rullen i 16 ”stubbar”. Lägg en klick havstångskaviar och sour supreme på varje stubbe och servera.

Ett annat tips är att lägga varje potatisstubbe på en kavringsbit (tillskuren för att passa stubben).

Fakta

Receptet kommer från Vegokoll.se

Vill du ha mer inspiration och recept? Då kan du beställa Vegokolls inspirationsmagasin kostnadsfritt här: http://www.djurensratt.se/valj-vego

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Kureras skönhetspanel testar: Handkrämer

Hud

Torr inomhusluft och kyligare luft ute gör snabbt våra utsatta händer torra och fnasiga. Skönt då att hålla händerna mjuka med en välgörande kräm. Kurera satte ett gäng handkrämstuber i händerna på testpanelen och lät den prova sig fram bland fem naturliga alternativ. Läs om panelens utlåtande och favorit!

Vanligt med muskelsmärta vid skrivbordsarbete

Värk

Besvär på grund av arbete vid bildskärm i form av spända axlar och smärta i armar och nacke kryper nedåt i åldrarna i takt med att datoranvändande startar allt tidigare. Bland vuxna är kvinnor överrepresenterade och så många som var tredje kvinna i vuxen ålder uppger enligt en ny underökning att de har besvär.

Slipper förkylningar med bättre immunförsvar

Hälsa

Efter många år med kliande utslag fick Britt-Marie äntligen en medicin som hjälpte mot hennes psoriasis – sprutor som funkade som trolleri! Fast medaljen hade en baksida. Sprutorna försvagade hennes immunförsvar så att Britt-Marie drog på sig den ena förkylningen efter den andra. Lösningen heter probiotika och stöttar den viktiga bakteriefloran i magen. Med det kan Britt-Marie träna simning och tävla som hon vill, för nu håller hon sig frisk.

eva sanner

Eva Sanner om naturens läkande kraft

Intervju

Alla har väl hört att det är hälsosamt att vistas i naturen. Men även om vi ”vet” att det är bra och kan känna att vi mår bättre är det först på senare år som vi tack vare vetenskapen börjat förstå varför.

kind

Näring för huden – utsidan speglar insidan

Skönhet

Idag finns stor kunskap om hur vi kan ta hand om vår hud på bästa sätt. Utsidan speglar insidan, och faktorer så som livsstil, kost och genetiska förutsättningar påverkar hudens funktion och utseende. Här berättar Nina Jonasson hudterapeut och diplomerad näringsterapeut om hur du skapar bäst förutsättningar för frisk och ungdomlig hud.

saffranssoppa med tofu

Saffransoppa med tofu

Recept

En vegansk tappning av en klassisk fisksoppa passar perfekt när höstkylan kryper sig på för den som heller vill ha fisk är det bara att byta ut tofun mot valfri vit firre.

Immunförsvaret – ett underverk att vårda

Förkylning

Vi kommer dagligen i kontakt med tusentals virus och bakterier. Bara genom ett tryck på din mobilskärm så har du kommit i kontakt med cirka 6000 bakterier. Vi har dessutom miljoner bakterier och virus i vår egen mikroflora. Med tanke på det är det ett under att vi inte blir sjuka oftare. Underverket kallas immunförsvar.

Kureras skönhetspanel testar: Duschkrämer

Hud

Idag är det premiär för Kureras skönhetspanel, först ut är duschkrämer. Oavsett när och hur du duschar är sällskapet i duschen viktigt. Ja, duschkrämen, alltså. Eller gelen. Kurera har låtit skönhetstestpanelen prova sig fram bland fem naturliga alternativ och hittat en löddrande och smart favorit.

äng

Cancer- och allergifonden hjälper från två håll

Forskning

Cancer- och Allergifonden bildades för lite drygt trettio år sedan och delar ut anslag till forskning som syftar till att öka kunskapen om dessa sjukdomar, vad som orsakar och vad som förhoppningsvis kan bota. Utöver det kan även sjukdomsdrabbade privatpersoner söka ekonomiskt stöd hos fonden.