Annons
Annons

Marängtårta med bär

Den här goda tårtan med maräng och bär formligen skriker ljusa sommarnätter, barfotafötter och midsommar. Bonus: den är helt fri från vitt socker och mjöl.

Redaktionen

20 juni, 2013
Marängtårta med bär
Dela inlägget

Den här goda tårtan med maräng och bär formligen skriker ljusa sommarnätter, barfotafötter och midsommar. Bonus: den är helt fri från vitt socker och mjöl.

Ingredienser

Marängbottnar 2 st
6 äggvitor
3 dl sukrin melis
10 droppar citron

Fyllning
4 dl grädde
250 g frysta hallon

Topping
Färska hallon/blåbär/jordgubbar.

Gör så här

Sätt ugnen på 100 grader (varmluftsugn) eller 120 grader vanlig ugn.
Vispa äggvitor, sukrin melis och citron till ett hårt skum.
Klä en plåt med bakplåtspapper, lägg sedan ringen från en springform ovanpå.
Fyll ringen med maräng, ta sedan bort ringen.
Grädda i ugnen cirka 1,5 timme.
Vispa grädden hårt.
Tina och mosa hallonen, rör ner dem i grädden.
Lägg ena marängbotten på ett tårtfat.
Lägg på fyllningen och sedan den andra marängbotten.
Dekorera tårtan med bär.

Annons
Annons