Be time meditationsbuss

Be time meditationsbussi New York.

Meditationstrucks tar meditationen ut på gatorna

Ett nytt fenomen med meditationsbussar har börjat dyka upp i amerikanska städer. De bygger på samma koncept som Food trucks – men istället för lunch erbjuds återhämtning i form av meditation.

Vagnarna som erbjuder olika typer av meditation började synas på gatorna redan för tre år sedan. Vissa erbjuder gruppmeditation med instruktör medan andra satsar på enskild meditation där deltagaren väljer program i en ipad.

Istället för fikapaus
Det grundarna har gemensamt är att de alla upplevt att de haft svårt att hitta utrymme för att andas ut i vardagen, skriver Breakit. De är också eniga om att fler mobila meditationslösningar kommer att ta plats på gatorna framöver. Istället för kafferast kan man ta en mental paus på 15 minuter säger en av dem till CNBC.

 

LÄS OCKSÅ: Inta viloläge med Magnus Fridh

Karriärbyte bakom satsningen
”Jag tänkte att det skulle vara häftigt att ha något som liknar Stålmannens telefonkiosk där människor kunde kika in och ladda upp sina superkrafter”, berättar Kristin Westbrook som driver  “Calm City”. Hon lämnade ett jobb som kreativ chef för att istället satsa på meditation på hjul.

LÄS OCKSÅ: Tia Jumbe: ”Meditation är det nya svarta”

Åtta kronor i minuten
I New York heter motsvarigheten ”Be Time” och i San Fransisco erbjuder ”Pause Now”  drop in från gatan för en dollar per minut. De uppsöker även företag, sjukhus och skolor.
Nu väntar vi bra på att de ska dyka upp i den svenska stadsbilden.

Av redaktionen

Källa: Breakit och CNBC

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

pizza

Pizza med sötpotatis och chèvre

Recept

Pizza kan varieras i det oändliga, detta recept har topping med bland annat sötpotatis, rödlök och chèvre. Botten bakas på näringsrikt dinkelmjöl och durumvete, kan bytas ut mot glutenfritt recept för den som önskar det.

mage skylt med ehec

Nationell spridning av ehec utreds

Kost

Sedan början av juli har antalet fall av ehec-infektion ökat i Sverige. Analyser visar att majoriteten är av samma typ och fall har rapporterats in från flera håll i landet. Myndigheter arbetar nu för att spåra källan.

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.

Snygga ben – slipp celluliter och brustna blodkärl

Hud

Våra ben är ett känsligt område, problem som celluliter och åderbråck ses ofta som skönhetsfel. Vanligtvis är de tecken på nedsatt cirkulation men det finns hjäp att få. Johanna Bjurström hudterapeut och homeopat tipsar om åtgärder från både in och utsidan.