Movement Medicine med Mia Hozhona

Los Angeles och konsten att omfamna ett nja

29 januari, 2014 | Kommentera (0)

Mmm. Solen skiner. Det är ju så! När jag är hemma om vintrarna så saknar jag solen så ENORMT. Att se den. Varje dag. Det är en sån gåva för min hjärna, mina tankar, mina hormoner, huden, ögonen, och HJÄRTAT att se solen varje dag. Jag är tacksam!!

Och när jag är här saknar jag förstås kvaliteter från Sverige. Käraste Sverige! Denna jättelika storstad har en superbusy, super vata energi och även fast jag mest är i Santa Monica, Venice och ute i the Valley och aldrig är down town, så är det bilar överallt och energin är intensiv. Då saknar jag det enkla, tysta hemma.

Naturen.

Det svenska lugnet.

Det där tystlåtna folket som vi är, det som jag kan tycka är såå trist när jag är hemma, för att “man ALDRIG pratar med främlingar på tunnelbanan” liksom. Att kunna hitta ett café som inte vräker ut musik. ; )

Mina vänner och min familj är förstås den största saknaden av allt, just nu tänker jag mer på kvaliteterna.

Och för mig är det en viktig ny kvalitet, att livet och besluten i livet inte behöver försöka vara ett enda stort JA, eller ett kristallklart nej. Att livet, och alla val, och alla relationer får tillåtelse att bestå av olika mängder ja och nej. Som får ändras organiskt med varje dag, varje ny stund och situation.

Jag lärde mig det på det djupaste djupet häromdagen.

Jag hade länge sökt efter ett klockrent JA till ett beslut. Som jag hade stridit och kämpat för att nå det där klockrena JA:et. Eller ett lika tydligt nej!

Men det kom aldrig.

Så jag sköt på mitt beslut. Igen. Och igen.

Det var som att komprimera sig själv långsamt i en vakuumförpackningsmaskin. (Inte för att jag någonsin faktiskt har varit i en sån maskin, men eller hur, ni hajjar tanken? Som en portion rökt makrill som blir mindre och mindre inne i plastpåse under en vakuumskapande maskins obarmhärtiga makt. Eller en animerad anka som blir plattare och plattare i asfalten under tyngden av en ångvält.)

För jag har länge ansett det vara en sanning, att “man måste känna 100 % ja, annars är det ett nej och då ska man låta bli”. Varesig det har handlat om att köpa en ny kappa, välja en utbildning, ge sig in i en relation eller skaffa en ny kattunge.

Men plötsligt, i meditation och Zen Coaching med mig själv, och med en vän som lyssnande vittne, så landade en helt ny pollett!

Jag kom på att jag kunde bjuda in mig själv, till att lägga åt sidan idén att “det måste vara ett fett JA för att det ska vara rätt”. Jag kom på att jag för en stund kunde befria mig helt från den idén, och utforska därifrån.

Det var   u n d e r b a r t.

Jag blev alldeles fri att vara i en blandning av “ja” och “nja” till det jag skulle ta ett beslut kring. Och där kändes mitt beslut helt rätt och riktigt.

Och därmed var “sanningen om att det enda sanna ja:et är ett 100 % ja ända ut i hårstråna på armarna” kasserad. Borta. Passé.

Min kropp tog ett djupt andetag.

Och jag tog mitt beslut med lätthet och utan krav på hur “rätt” det skulle kännas.

Beslutet var ja.

Och jag är tacksam att solen skiner i Los Angeles.

m.IMG_0981.web

Foto theresewinberg.com

Postad: 29 januari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Filosofi, Prana Flow Yoga | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)