Movement Medicine med Mia Hozhona

Vad är du nyfiken på?

8 februari, 2014 | Kommentera (0)

Om jag säger medveten rörelse, vad tänker du då?

Mitt eget utforskande av rörelsemeditation började 1989. Jag gick några kurser på Mullingstorp och vi praktiserade bland annat dansmeditation, shaking meditation. Jag fastnade direkt. För mig var det medicin. Medicin som höll mig kvar i livet! Medicin som hjälpte mig att flytta in i min kropp, in i mig själv. Jag hade jättesvårt att känna sinnesro i mitt eget skinn på den tiden.

Jag fortsatte att praktisera olika former av rörelsemeditation i kombination med stilla, sittande vipassana. Jag hittade till dansen, det frigörande, medvetna dansuttrycket. Medicinen av att flytta in i min egen kropp fortsatte konstant. Tro mig, att den har varit så bitter ibland! Söt och helt ljuvlig i andra stunder. Gudomlig i alla lägen, även de hårda dagarna fulla av smärta.

Yogan kom till mig ungefär 1992, jag praktiserade själv spontana övningar och 1994 minns jag min första yogaklass i Indien.

Idag ska jag gå en lång promenad ner till havet här i Santa Monica. Kroppen signalerar till mig sitt behov av fötter mot jorden. Steg. Inte cykla. Gå. I kväll ska jag dansa, på en fest hos en av mina dansvänners vänner. I morgon är planen och önskan att komma iväg från det urbana och upp till bergen för en hike, riktigt nära naturen.

Hur ser ditt förhållande till rörelse och träning av mindfulness, närvaro ut? Yoga – vad är det för dig? Dans – har du dansat frigörande, medveten dans i någon form?

Vad skulle du vilja läsa om i den här bloggen?

IMG_6113

 

 

 

 

Postad: 8 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Meditation, Mindfulness | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)