Movement Medicine med Mia Hozhona

Hollywood, pengar, skuggor

12 februari, 2014 | Kommentera (0)

Jag har varit regelbundet i Los Angeles de sista fyra åren, och jag brukar hålla mig mestadels på “west side” där min yoga, dans och mina vänner finns. Santa Monica, Venice och de andra orterna vid kusten. Jag för ett ganska vardagligt liv när jag är här, med jobb på distans, klasser och umgänge.

Men igår var faktiskt första gången jag spanade in Hollywood och Beverly Hills som turist! Och jag kollade på hus. Jag älskar hus.

Det dyraste huset i Beverly Hills, f d procudenten Aaron Spellings mansion, såldes förra året för 85 miljoner dollar = 595 000 000 kronor. Det ägs av en 24-årig brittiska, dotter till en Formel1 dollar-billionär (!) på 80 år. Hon äger också ett 90-miljoner dollar hur i England.

Det intressanta för mig med det, är att undersöka i mig själv mina djupaste relationer till pengar. Hur mycket av arv både från föräldrar, förfäder och kultur som sitter djupt präglat i mitt förhållande till pengar. Och hur skapar jag min egen relation? Det är just nu någonting jag utforskar på ett djupt plan ännu en gång i livet.

Har du själv utforskat din medvetna och undermedvetna relation med pengar? Hur mycket som känns möjligt att ta emot? Hur mycket som känns som att du själv måste tjäna ihop? Går det att ta emot pengar? Hur mycket? Det är verkligen en av konstarterna som amerikanerna behärskar: att ge pengar, att ta emot pengar från varandra. Vi är väldigt olika som folk i det området. På gott och ont, som allting annat. Och det är väldigt intressant att utforska.

Det handlar om egenvärde, att vara värd, rädslor och tillit. Det handlar om skam, jante och hans motsats och en massa andra spännande områden i skuggan, vårt mörker, vår andra (men så ofta helt ignorerade) halva. Vilket också är något jag utforskar här: amerikanernas förmåga att omfamna och leva ut sina skuggsidor, sitt mörker. Oh, så djupa kulturella skillnader mellan mig (oss) och dem!!

Ingen vidare kvalitet på bilden (som en annan turist i bussen runt alla kända hem i Beverly Hills tog åt mig med min kamera), men ni får hålla till godo. Hollywoodskylten i bakgrunden är minst sagt suddig. Jag får väl åka upp igen och ta lite bättre bilder!

holl

Postad: 12 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Filosofi | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)