Movement Medicine med Mia Hozhona

After dance: community

16 februari, 2014 | Kommentera (0)


Dansen, den medvetna dansen, den frigörande, den meditativa glädjedansen.
Den intima-med-mig-själv bönedansen. Den alldeles fria själsdansen, kroppsdansen och känslodansen. Den är så stor här.

19 år firar vi denna vecka, danscommunityn kring Jo Cobbett och Michael Molin-Skelton, älskade vänner och lärare. Så länge har de hållt dansen i samma lokal i Culver City här i LA, med många danspass varje vecka, alla åren igenom.

Det har skapat ett rum som jag inte kan likna vid något annat. Att kliva in i salen i Masonic Lodge (som ligger bredvid ett Hare Krishna-tempel) är … en ynnest, en famn. Ett verkligen “hållet” space. Dansen sitter i golvets brädor och väggar. Och i människorna som kommit år efter år efter år, flera gånger varje vecka.

Men det är ändå bara halva kärleken med att vara här, vara en del. Den andra halvan är communityn: den starka, levande danscommunityn i West LA. Så här såg det ut efter lördagsmorgondansen, ca trekvart efter vi har dansat färdigt. Det är långt kvar tills vi har varit tillsammans färdigt. Det är nu dansen fortsätter, banden formas, livshändelser delas och vänskaper tar form – utanför rummet.

Mitt HipstaFoto 945559009_5

Mitt HipstaFoto 945559009_9

Postad: 16 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Souldance | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)