Movement Medicine med Mia Hozhona

Take more CHANCES, dance more DANCES

20 februari, 2014 | Kommentera (0)

Igår eftermiddag ringde Jo: “Jag behöver be dig om en stor tjänst, Mia…”

Jo Cobbett – en kvinna som inte bara är en av mina främsta dansinpiratörer/lärare, utan som också har blivit en älskad vän under dessa sista fyra år – är grundaren av movingground och håller sin dans Fumbling Towards Ecstacy här i Culver City, LA, sen 19 år. Hon är tillsammans med Michael navet i den stora danscommunityn som finns här i west LA.

Och nu var Jo sjuk.

Och jag svarade: “JA.”

Så, med kortaste förberedelsetid jag har haft för att leda en tvåtimmars dans, sa jag JA och kastade mig ut mot genomförandet med nyfikenhet.

Igår kväll: förberedde spellistan. Åkte själv och dansade. Efter dansen: fortsatte med spellistan och filosofin (temat, dharmat) kring klassen fram till midnatt. Bokade en taxi.

I morse: upp kl 6. En sista flukt på spellistan, grötfrukost, dusch, iväg. Taxi till Jo för att hämta nycklar, hennes bil och instruktioner. GPS:en ledde mig till Masonic Lodge, instruktionerna hjälpte mig in genom alla portar och skåp.

Steg för steg byggde jag ihop mixerbord, ljudanläggningen, mikrofon. Lite vägledning på telefonen kring alla (amerikanska) kablar, sen funkade allt! Snodde ihop ett altare sista tio minuterna före klassen.

Kl 10-12: Höll klass i världens bästa danscommunity!!

LYCKA.

WOW!

YAHOO!!

Vilken extremt underbar näst sista dag i LA för denna gång.

Thank you beloved Jo for your trust, and asking me to sub for you. Thank you faithful and heartful dancers. Thank you music, thank you wooden floor and Masonic Lodge (my favorite dance space on this planet, and it keeps bringing me back to LA over and over and over!). Thank you space and our willingness to be curious exploring you. Thanks to myself for showing up! 🙂

Mitt HipstaFoto 943724001_1.web

Jag och Jo (frisk!) för ett par veckor sedan.

IMG_2955 IMG_2957

Jag och Jo under samma parasoll 2011 🙂

Mitt HipstaFoto 943724001_3

Postad: 20 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Souldance | Etiketter: , , , , , , | Kommentera (0)

Kommentera inlägget

Take more CHANCES, dance more DANCES

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)