Movement Medicine med Mia Hozhona

jEtlaG yoga… O_o

22 februari, 2014 | Kommentera (0)

O_o

Landade i morse i hemlandet. Klockan påstår sig vara 12 på dagen här, men hela min kropp är fullständigt säker på att den är tre på natten. Jag har så mycket jetlag att jag inte kan orientera mig. Var är tvättmaskinen? Packa upp, vad, har jag rest? Äta? Oj då, ska man det också. 😉

Det är spännande att känna hur brutalt förvirrad kroppen är. Den andas minimalt, jag får medvetet djupandas för att hjälpa till. Hjärnan och tankekroppen (manymaya kosha) är som två enheter som är snedkopplade. De mest stolliga tankebilder cirkulerar. Ingen logik, ingen ordning i tid eller rum. Det kan dyka upp vad som helst!

Jag djupandas lite till. Mindfulnessandas.

Har i allafall lyckats ta mig till affären och fylla två kassar med ekologiskt och grönt. På schemat just nu: få i mig en lunch, torktumla mina lakan! 😉

Om jag ska leva som jag (yoga)lär så finns det riktigt bra asana mot jetlag. Det gäller att grunda, skapa rötter, komma ner i kroppen från vata-tillståndet av långflygningen. Här är mina tips:

1) Sitt i sukasana (easy pose) och djupandas medvetet. Tänk: “Jag vet att jag andas in” med inandningen. Tänk: “Jag vet att jag andas ut” med utandningen.

2) Gör ett par, tre solhälsningar av valfri sort för att värma kroppen och fylla på med syre i blodet.

3) Lunge asana

4) Utthita Parsvakonasana

5) Prasarita Padottanasana

6) Uttanasana

7) Utkatasana

8) Utkatasana twist

9) Parsvottanasana

10) Sphinx pose

11) Balasana (childs pose)

12) Single leg lift liggandes på rygg

13) Savasana

14) Avsluta i sukasana och meditera med andetaget som i början.

yogajournal.com har bra länkar med instruktioner och bilder till alla yogapositioner.

Ha en skön lördag!

IMG_1081

IMG_1082

 

Postad: 22 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)