Movement Medicine med Mia Hozhona

Att hålla hjärtats eld brinnande

26 februari, 2014 | Kommentera (0)

Inledde terminens första Yoga på Yobbet-klass i dag med att låta mina elever gör en 3 minuters pulsmeditation.

Vill du prova den?

Sätt dig bekvämt med rak rygg. Slut dina ögon. Med pekfinger och långfinger, finn din puls antingen i handleden eller under käkbenet.

Känn pulsen från ditt hjärta genom kroppen och ut till ett möte med fingertopparna.

Följ pulsen.

Följ din andning.

 

 

Att hålla hjärtats eld brinnande, tending the heart fire. Vad betyder det för dig? Vad innebär det att följa sitt hjärta, och att ge hjärtat den näring det behöver för att glöden ska brinna het, leda framåt, göra skillnad, inspirera?

Jag ska skriva mer om det senare. Ska snart iväg till nästa klass. För mig var meditationen en superfin inledning på en ny termin och den yogiska upptäcktsresan tillsammans med mina elever.

Tack och GRATTIS min fina, fina lärare Shiva Rea för meditationen och för all inspiration du ger. Grattis på din födelsedag idag! 🙂

bild 4

Shiva och en svettig Mia efter en klass i Venice nyligen 😉

Postad: 26 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Meditation, Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)