Movement Medicine med Mia Hozhona

Recept på tortillapizza med teriyakisås *mums*

3 mars, 2014 | Kommentera (0)

Mitt HipstaFoto 986941381(1)

När jag jobbar hemma så är det ofta med 15 minuters varsel som jag behöver fixa mina måltider. Jag har alltid ingredienser för raw sallader hemma, och vad mycket mer kan man önska? Jo, ibland variation. 🙂

Idag gick kvarten åt att göra en jätteenkel favorit.

EKO TORTILLAPIZZA med TERIYAKISÅS

Ingredienser:
Ekologisk tortilla
Teriyakisås
Fetaost (alternativt någon vegansk variant)
Små ekologiska kvisttomater, eller andra grönsaker man tycker om och har hemma

Sallad:
Färsk spenat

Groddar
Tamarirostade pumpafrön
Olivolja

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 220 grader.
Bre ut teriyakisås på ett tortillabröd. (Det bästa tortillabrödet är groddad majstortilla, men går det att finna i Sverige? I wish!!) Det är en oväntat supergod smak på pizza i stället för tomatsås! Sprid fetaost och grönsaker. Grilla snabbt mitt i ugnen på 220 grader. Cirka fem minuter.

Salladen ska ha rikligt med olivolja. Mina tamarirostade pumpafrön är en annan favorit:

TAMARIROSTADE PUMPAFRÖN
Torrosta pumpafrön i en stor stekpanna. När pannan och fröna uppnått en hög temperatur, stänk över rikligt med tamari och fortsätt rosta tills vätskan har dunstat. Låt torka på bakplåtspapper. Förvara i glasburk. Otroligt gott på gröt, sallad, frukt!

Postad: 3 mars, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Näring | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)