Movement Medicine med Mia Hozhona

Grymt goda American Pancakes

4 mars, 2014 | Kommentera (0)

I Kalifornien snodde vi ofta ihop pancakes på kvällen, la i “brödrostugnen” på morgonen och hade därmed en mumsig frukost klar för vissa tidiga morgnar.

På vägen hem i kväll kände jag suget! Och snodde sålunda ihop en smet, som blev alldeles perfekt. Måste dela med mig av receptet jag komponerade ihop! Eftersom jag ogärna äter vete (och egentligen alla andra sädesslag också), tog jag rent rågmjöl. Det känns i allafall lite bättre. Vill man ha helt glutenfria pancakes så gör man dem förstås på t ex mandelmjöl, men jag hade inget hemma.

Sisåhär gjorde jag. Alla ingredienser är ekologiska.

MINA EKOLOGISKA AMERICAN PANCAKES
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
3 dl sojamjölk
2 msk smält smör
1 ägg
mors lingon från frysen
solrosfrön
riven kokos

Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt mjölk, smör och ägget. Blanda sen i lagom mängd lingon (eller annat bär), solrosfrön och kokos – eller någonting annat du har hemma och är sugen på att tillsätta. (Tips! Testa proteinpulver, nötter, superfoods…)

Stek på pannkaksvärme :). I min stora panna blir det fyra American Pancakes per lagg. Stek många och spara till dagen efter! Utflykt, frukost, matsäck, mellanmål…

Rasande god näring!

Ät med en klick smör, eller lite tahini, turkisk yoghurt, lönnsirap, skivad banan… våga surfa runt i skafferiet och prova…

Mitt HipstaFoto 991946993_3

Mitt HipstaFoto 991946993_1

Mitt HipstaFoto 991946993

Postad: 4 mars, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Näring | Etiketter: , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)