Movement Medicine med Mia Hozhona

När det stormar i tanke och hjärta …

7 mars, 2014 | Kommentera (0)

En vän som kände sig skör pratade i veckan om längtan efter tillit. Tillit för överlevnad, om att ha allt man behöver. Tillit till att det finns någonting som bär, och håller oss, även om vi vandrar allena de flesta av våra steg i livet.

Kan vi ha tillit till att ha allt vi behöver för att överleva?

Jag tänkte på det.

Jag vet bara jag har allt jag behöver för att dö. Låter det dramatisk, negativt? Inte alls. Det finns en djup fri i det. Det är det enda jag är säker på. Resten är okänt. Vi vet inte mer. Överlevnad – är det som kommer att finnas där ända fram till ögonblicket då jag dör.

Hur ska man hantera att uppleva rädsla och ångest?

Ja, det är förmodligen en livslång skola. Men med decennier av träning och utbildning och de verktyg jag nu har i lådan, tänker jag såhär just idag: För att hantera rädsla och ångest över att t ex känna ensamhet, eller att längta djupt efter mer trygghet, är min tillflykt att slappna av och tillåta upplevelsen och känslorna. Att slappna av och försöka tillåta rädsla, ensamhet och förtvivlan… och låt det storma genom mig … tysta mig … omfamna mig …

Fungerar det inte att slappa av och tillåta upplevelsen och rädslorna, så är det vad jag tillåter mig: att säga och känna Nej, jag pallar inte att känna det här just nu! Men pallar jag, så stannar jag och möter min känslomässiga upplevelse.

Det ger enorm frid och healing. 

clouds2

Den tröst jag behöver är ofta ett djupt, ordlöst lyssnande på en mycket liten (ung) del inom mig …

Lättare sagt än gjort … men så sweet när det sker. Och med träning blir det lättare och lättare.

Och så vänder jag mig utåt också. Ber om support. Ringer en vän eller två.

Andas.

Tillåter.

Tillåter både ja och nej.

Tillåter precis det som är.

Stannar med det.

Andas.

Tillåter.

 

Det läker mig varje gång.

Den där pyttelilla, unga inom mig känner sig sedd, hörd, närd, hållen. Av mig själv. Kan jag dessutom få en lång kram av någon nära eller kär, så är det förstås extra välkommet.

#healingfriday #zencoaching

IMG_2281

 

Postad: 7 mars, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Filosofi | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)