Movement Medicine med Mia Hozhona

Yoga: tema att ta emot

10 mars, 2014 | Kommentera (0)

bild 3_Snapseed2

Temat för min klass i lördags var Inhaling, I receive. Att ta emot. Att vara värd att ta emot.

Vad innebär det att verkligen vara värda det vi längtar efter? Ofta har vi en intellektuell uppfattning om att vi är värda våra innersta drömmar, kärlek och överflöd på alla områden. Men i praktiken ser det kanske annorlunda ut. Kanske har vi inte de där kärleksrelationerna som vi längtar efter. Kanske vi är rädda för att säga upp oss från ett jobb där vi inte trivs. Kanske vågar inte flytta, eller resa långt bort, prova någonting helt nytt. Kanske en stressande rädsla för otrygghet smyger omkring oss som en skugga, som vi slår bort igen och igen?

Förmågan att ta emot kommer så djupt nerifrån vårt undermedvetna, från våra allra tidigaste programmeringar kring närhet och näring och från arven från flera generationer före oss. Kulturer och det kollektiva undermedvetna spelar också stor roll.

Det finns många banor att bryta, litegrann i taget. Och det finns så många lager att öppna, möta, och släppa in i ljuset. För det krävs modet att möta den där skuggan som jag ofta skriver och undervisar om. Den inte minst i vår kultur så “förbjudna” skuggan … våra andra hälft.

En bra yoga practice öppnar rum som varit slutna, gångar som slammat igen, tänder belysning kring stigar som varit dolda i natten.

Breating in, I receive life.
Breathing out, I let go.

 

Mia

Postad: 10 mars, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)