Movement Medicine med Mia Hozhona

“Avancerad yoga” har inget med avancerade positioner att göra

23 mars, 2014 | Kommentera (0)

Det är min sanning. Faktum är att det är så självklart för mig, att jag ständigt glömmer bort (och kommer ihåg igen) att folk imponeras av avancerade positioner.

Alltså, akrobatik och gymnastik är fantastiskt! Och imponerande. Och vackert. Men det har inte mycket med att fördjupa sin yoga att göra.

Att avancera i yoga är på ett sätt snarare tvärtom. Det handlar mer än någonting annat om att förkroppsliga yogan, to embody the movement, and the stillness. Jag brukar prata om att flytta in i sin kropp. Att flytta in djupare i sin enkelhet i sin practice.

Att andas djupare.

Att växa i närvaro i varje position, och varje vilostund, och varje kroppsdel varesig den är i ansträngning eller avslappning.

Att expandera, förlänga, flytta in, närvara.

Att radera gränsen mellan “mig” och “andra”.

Att sjunka djupare i meditation, ens egna direkta upplevelse av varandet.

IMG_0828

Vi är redan.

Det är ingenting vi behöver uppnå. Bra och sann yoga för mig, hjälper oss att att skala bort, avlägsna illusionerna om att någonting annat är sant.

 

Såklart är att på köpet växer man in i mer och mer avancerade asana (posistioner) ju mer man praktiserar. Och de i sin tur har lite andra effekter än andra rörelser. Varje rörelse har en unik effekt, i nuet, utifrån förutsättningarna i oss själva, vår miljö, vår inställning och rörelsens potential.

Men avancerad yoga är djupare närvaro, ett djupare, mognare, ännu mer stilla vilande – inflyttande – i oss själva. I alla dimensioner som är vi. I stunden. Den organiskt nya stunden och människan i varje stund. Bara bevittnande. Mjuk, klar och enkel.

Att komma hem.

Att vara välkommen hem.

Peace.

m.IMG_1011

 

 

Postad: 23 mars, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)