Movement Medicine med Mia Hozhona

Iliopsoas – den (ytterst!) biointelligenta muskeln

2 april, 2014 | Kommentera (4)

Jag jobbar mycket med positionen anjaneyasana i yogan. “Utfall” kallad på svenska. “Lunge pose” på engelska.

Vill du veta hur en muskel mellan buk och ben (!) kan vara biointelligent och påverka vår stresshormonproduktion? Jag lovar att det är otroligt intressant. Läs artikeln The Psoas Muscle Of The Soul här.

 

thingswedo

Postad: 2 april, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Iliopsoas – den (ytterst!) biointelligenta muskeln

 1. Malin skrev den

  Den muskeln är helt sjuuuuk på mig. Ligger i kramptillstånd hela tiden. 🙁 Har gjort i tre år. Tyvärr inga utfall som hjälper. /Malin

  • Mia skrev den

   Awh. Har du någon kunnig osteopat som kan titta på hur det hänger ihop med mekaniken i kroppen?

 2. Malin skrev den

  nä – har gått till typ fyra naprapater, två kiropraktorer och tre sjukgymnaster samt förstås ett par ortopeder. Gått igenom både magnetröntgen och vanlig röntgen. Nu har jag gett upp. Orkar inte gå till nån mer – känner mig alltid bara lurad. Mest på pengar men även på att de ger mig hopp som inte infrias.

  • Mia skrev den

   Jepp, ibland känns det hopplöst. Jag var hos min första kiropraktor när jag var 14… Min bästa hjälp idag är osteopat Jean Pinto i Stockholm, finns på Pinto & Co. Han är den kunnigaste jag har träffat och har klurat ut många gåtor i min kropp under åren. Rekommenderas – om du orkar ett till försök någon dag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)