Movement Medicine med Mia Hozhona

Sometimes

Postad: 10 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Poetry | Etiketter: , | Kommentera

Sometimes

Sometimes
if you move carefully
through the forest

breathing
like the ones
in the old stories

who could cross
a shimmering bed of dry leaves
without a sound,

you come
to a place
whose only task

is to trouble you
with tiny
but frightening requests

conceived out of nowhere
but in this place
beginning to lead everywhere.

requests to stop what
you are doing right now,
and

to stop what you
are becoming
while you do it,

questions
that can make
or unmake
a life,

questions
that have patiently
waited for you,

questions that have no right
to go away.

— David Whyte

from Everything is Waiting for You

IMG_0753Creme de la creme: yogaweekend med Shiva

Postad: 2 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , | Kommentera

m

Soaking up SUNSHINE och en green tea latte i Santa Monica efter bästa swadshistana flow yogan med kära, underbara Shiva Rea.

Yogarummet var proppfullt till sista mattan (det tar ca 80 st). Jag är redan fylld av inspiration och nya sekvenser till min sköna kurs “The medicine of moving into yourself” på Söder 5 lördagar i mars. Vill du vara med så finns det info här. : )

I morgon får jag TVÅ klasser med mästarinnan, yahoo! Därför är jag i kväll hemma och tar det superlugnt i sängen, har en liten förkylningskänsla i kroppen, väljer vila, ekologiskt ingefärsavkok, citron, zink, oreganoolja, täcke … vila är viktigast. Och ekologiska jordgubbar och maté. : )


Om absolut FRID i berg-o-dalbanan

Postad: 1 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Filosofi, Mindfulness | Etiketter: , , , | Kommentera

All frid finns i nuet. Frid är att famna stunden nu, låta den komma och låta den gå, det vet varje zen-utövare och meditatör.

På Disneyland i veckan hade jag en absolut upplevelse av frid. Oväntat ställe? Keep reading.

Min bakgrund av berg-o-dalbanor är att de är rätt ordentligt läskiga. Jag kan åka den där skramliga jäkeln på Gröna Lund, jorå. Men jag får alltid ont i nacken av hur spänt jag sitter, och lite rätt hög puls i magen när säkerhetsbommen fällts ner över min kropp med ett “klick” och vagnarna börjar sin resa uppåt, uppåt mot den där allra första backen, ni vet. De allra läskigaste berg-o-dalbanor jag har åkt har definitivt varit här i USA. Och det hundra år sen, och jag har sedan dess vägrat att göra om det (tacksam att jag väl hade överlevt!).

Ungefär så var min relation till berg-o-dalbanor i allmänhet i i Amerika i synnerhet när jag kom till Disneyland i veckan.

För att etablera vilken sorts storlek på berg-o-dalbana jag var villig att hänga med på, bestämde jag mig för att börja med en attraktion som ansågs vara mild och snäll. Sagt och gjort. Det var en lattjo liten färd och jag skattade den som en 3:a på en läskighetsskala mellan 1-10.

Sen var det dags för de riktiga grejorna.

Först skulle jag ge mig på en läskig i mörkret under stjärnhimlar (!!) och därefter en superläskig, hög och traditionell berg-o-dalbana.

Men. Jag vet inte varifrån impulsen kom till mig, men plötsligt hade jag den bara.

Jag gick in i upplevelsen med en approach jag aldrig någonsin haft i sammanhanget tidigare. Jag satte mig i vagnen, dinglade med fötterna och släppte varje muskel och varje nerv i kroppen. Lutade huvudet tillbaka. Bara lät färden komma och ta mig.

Den första en verkligt andlig upplevelse – dels denna fantastiska totala letting go, dels att åka berg-o-dalbana i mörkret under stjärnhimmel. Jag hade tårar i ögonen och bara sa “tack! tack! tack!”. : ) Efter mörkerberg-o-dalbanan åkte jag två gånger på den “jätteläskigaste” av berg-o-dalbanorna på hela Disneyland med samma ljuvliga tacksamhet. Lätt och enkel. Tagen. Ivägsvept.

Efter färderna mätte jag på en skala 1-10 min rädsloupplevelse.

I mitt förflutna skulle de ha motsvarat en 6:a respektive en 8:a. Med mitt sätt att åka var de båda 1:or. Aho!

The yoga practice of surrender.

rideJag och Kurera

Postad: 20 januari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Kreativitet | Etiketter: , , | En kommentar

Har vi kanske mötts förut? I november skrev jag en artikel för tidningen: Mer energi med flowyoga. Jag blev så nöjd med den snygga layouten av reportaget (gjord av  Malin på Kurera), och inte minst med bilderna från vår duktiga fotograf.

Vill du läsa artikeln och prova övningarna? Klicka här.

Kurera sid 1.web Kurera sid 2.webYoga on wings

Postad: 20 januari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , , | Kommentera

Till och med på flygplatsen (här på SFO, San Francisco International Airport) finns det yogarum. Och ekologiska matmarknader. Ja, Kalifornien är en yogarikedom! Och det är härifrån Prana Flow kommer, Shiva Rea‘s yogaform som jag för fyra år sedan hämtade här och tog med till Sverige.

It’s all about moving in, coming home. Forget fancy postures. Welcome unique movement and expression of your very own capacity. Get strong, get quiet.

Kärlek och välkommen till min blogg om medveten rörelse och hälsa, movement medicine!

 

Mia

1538674_10151993241785415_1022339335_n

1044739_10151993241960415_155075649_n 1010226_10151993260275415_480132465_n

 Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.