Movement Medicine med Mia Hozhona

Allt är möjligt i Hollywood!

Postad: 17 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Kreativitet | Etiketter: , , | Kommentera

Mitt HipstaFoto 945559009

TBC

: )Sugen på en yogalärarutbildning?

Postad: 17 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , , | Kommentera

I januarinumret av tidningen LA yoga listades 2014 års teacher training guide. I Los Angeles bara, alltså. Gissa hur många yoga teacher trainings de listade att välja bland? Svar under bilden. ; )

Mitt HipstaFoto 945559009_3

Svar: 192 st yogalärarutbildningar!

I Los Angeles-området!

Los Angeles har 3,8 miljoner invånare. Sverige har drygt det dubbla. Vi skulle alltså med motsvarande yogautövande i Sverige ha 400 yogalärarutbildningar per år.

Det vore nåt det!

TÄNK SÅ MÅNGA I SVERIGE PRAKTISERADE OCH LEVDE YOGA.

Drömde hon om.

: )Oväntad bensinmacksmeditation i Los Angeles

Postad: 10 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Mindfulness | Etiketter: , , , | Kommentera

Igår tog jag bussen till dansen. Eller?

Såhär blev det. Jag skulle ta 1:an från Santa Monica ett antal hållplatser österut på Santa Monica Boulevard. In mot Los Angeles alltså. Där skulle jag byta buss och åka söderut, till Culver City där jag dansmediterar.

Halvvägs med 1:an stannar chauffören för att ta en toapaus på ett café! Efter cirka 5 minuter åker vi sen vidare. Och jag missar min anslutande buss, precis här, vid en stor bensinmack i en stor vägkorsning.

Jag blev nyfiken: “Åhå! Vad händer nu? Vad gör jag här?” Jag kollade när nästa buss skulle komma, det var en halvtimma senare, så jag ringde en vän och bad honom fiska upp mig. Cirka 40 minuter spenderade jag på macken med en kaffe, lite people watching, och med Thich Nhat Hanh och världens i särklass bästa lilla bok om mindfulness. Varje sida en juvel.

Sen kom Vic och vi for till dansen, sjungandes the Beatles i bilen.

Livet är ständigt bestående av nya stunder som vi inte vet ett enda dugg om. Så lite det är som blir som vi har tänkt det! Men förhåller man sig nyfiken och praktiserar mindfulness i en avslappnad kropp, då är lika spännande att komma i tid som att komma sent, att bli fast på en mack som att vara på väg till en destination.

Enjoy your unpredictable day!

 

Mitt HipstaFoto 943724001

Mitt HipstaFoto 943724001_1Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.