Movement Medicine med Mia Hozhona

Fredagsyoga hemma: Moon Namaskar

Postad: 28 mars, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , | Kommentera

På söndag är det nymåne.

För den som är “intonad” på naturens cykler och känner av dem, så kan dagarna fram till just nymånen tidvis kännas lite tunga i både kropp och tanke. Man liksom tömmer ut det sista av en cykel, inför att fräsch och ny och starta nästa. Litegrann som känslan när man under några dagar vänder och klämmer ut det sista ur en tandkrämstub… och hur najs (miljövänligt om inte annat) och nytt det känns när man verkligen har tömt allt det gamla, och får börja på ny kula (tub)!

Nymånen på söndag är ju extra speciell då vi går in i sommartid. Hurra!!

Älskade våren! Den här tiden är den allra lyxigaste. Man vet att man har ett halvt år av sinnligt, ljust, varmt framför sig. Knoppar ska spricka, fönster ska putsas. Och då menar jag i första hand metaforiskt… men visst. På alla plan.

Och då är det helt fint och viktigt att vara mjuk med sig själv. Att hitta vila. Städa kroppen: kanske detoxa en-två veckor? Rensa bort vinterdvala. Och ta en extra middagsvila med fönstret öppet och den friska vårluften välkommen in.

Här kommer veckans fredagsyoga:

En mjuk Moon Namaskar – en Månhälsning. Inspireras, följ, prova, lägg till eget… lyssna på kroppen. Lämna vintern dessa två sista dagar och gör dig redo för söndagens nymåne och sommartid.

Ps. Du missar väl inte min sprittande gröna vårtävling? 🙂It’s Friday – och en ny self practice inspiration!

Postad: 21 mars, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: , | Kommentera

 

Vad sägs om att att börja helgen med en yoga practice i soluppgången vid ett exotiskt hav?

Ha en underbar lördag!Friday AW med earth flow yoga practice

Postad: 14 mars, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: , , | En kommentar

Hur vill du gå från arbetsvecka till att inleda helgen?

Yoga, dans och meditation är alla fantastiska broar för att andas ut, lämna bakom, ladda om och bjuda in det nya. Bästa AW:n ever!!

Jag tänkte att fredagarna här på Movement Medicine-bloggen ska bjuda på övningar du kan göra hemma. Vi inleder med 30 minuters ljuvlig, jordande Prana Flow-yoga med Shiva Rea, min lärare.

Enjoy the flow!Att hålla hjärtats eld brinnande

Postad: 26 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Meditation, Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , | Kommentera

Inledde terminens första Yoga på Yobbet-klass i dag med att låta mina elever gör en 3 minuters pulsmeditation.

Vill du prova den?

Sätt dig bekvämt med rak rygg. Slut dina ögon. Med pekfinger och långfinger, finn din puls antingen i handleden eller under käkbenet.

Känn pulsen från ditt hjärta genom kroppen och ut till ett möte med fingertopparna.

Följ pulsen.

Följ din andning.

 

 

Att hålla hjärtats eld brinnande, tending the heart fire. Vad betyder det för dig? Vad innebär det att följa sitt hjärta, och att ge hjärtat den näring det behöver för att glöden ska brinna het, leda framåt, göra skillnad, inspirera?

Jag ska skriva mer om det senare. Ska snart iväg till nästa klass. För mig var meditationen en superfin inledning på en ny termin och den yogiska upptäcktsresan tillsammans med mina elever.

Tack och GRATTIS min fina, fina lärare Shiva Rea för meditationen och för all inspiration du ger. Grattis på din födelsedag idag! 🙂

bild 4

Shiva och en svettig Mia efter en klass i Venice nyligen 😉Santa Monica yoga

Postad: 7 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , | Kommentera

 

Finns det fler yogastudios per kvadratkilometer än i Los Angeles? Hm… jag vet inte. Många är de. 🙂

När jag är här är det främst på studion exhale i Venice som jag går på klasser, främst för att jag är utbildad där och min lärare Shiva Rea undervisar där när hon är hemma i stan. Hon reser ju konstant över hela världen. Men jag går på flera andra ställen också. Här i Santa Monica finns underbara Bhakti Yogashala, Yogisanonymous, Yogaworks och nyöppnade Kundaliniyogacentret Golden Bridge yoga (där jag ännu inte har varit, vill verkligen hinna dit!).

Idag hade jag tänkt mig en klass i Free Form Yoga (we LOVE that!) med Erich Schiffman på exhale, men jag tog en dag helt fri från fysisk ansträngning, inklusive cykelturen till Venice från Santa Monica. “Alla” har influensan här och jag behövde vila kroppen jag med.

Här ett par bilder från helgen på nyrenoverade exhale, med Shiva i hjärtliga samtal med några av oss efter en Prana Flow klass.

 

bild 2

bild 3Som att vara hemma på Söder

Postad: 4 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Folk, Prana Flow Yoga | Etiketter: , , | Kommentera

Kolla vem jag hittade på Shivas klass! Dunderfina Helena Wintre som driver Yoga Shakti därhemma på Söder.

20140202_153019

Jag hade inte ens mina glasögon på mig, men såg på håll en figur komma gående på Main Street i Venice. Och jag såg på kroppsspråket att det var Helena. Fastän hon inte “borde” kunna komma gående här i LA, liksom.

Likadant när jag tidigare på dagen i yogastudion på Exhale. Jag såg en ryggtavla komma in genom dörren. Jag hade ingen aning om att Helena var i stan – men jag visste direkt att det var hon. 🙂

Helena var på väg hem till Sverige från sina studier med fantastiska Paul Muller-Ortega. Han var en av filosofilärarna på min yogalärarutbildning med Shiva och jag kan inte nog rekommendera den som får chansen att studera med honom. Full av yppersta närvaro i medvetandet, dessutom såå lärd.

Så, en extra kram till Helena, hoppas din resa hem gick smooth!Boktips!

Postad: 3 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Kreativitet, Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , | Kommentera

boken

Jag rekommenderar varmt Shiva Rea’s nyss släppta första bok Tending the Heart Fire: Living in Flow with the Pulse of Life.

Jag är extremt imponerad och inspirerad av hur hon har manifesterat den. En superfin yogabok. Läs allt om den här!

 

 Söndag med Shiva i Venice

Postad: 3 februari, 2014 Av: Movement Medicine med Mia Hozhona Kategori: Folk, Prana Flow Yoga | Etiketter: , , , , | Kommentera

En UNDERBAR dag med dubbla practices med min ljuvliga Prana Flow yogalärare Shiva Rea i Venice.

I morse en manipura chakra practice: eldens meditativa kraft. Efter lunch en anahatha chakra practice: hjärtats öppnande, själens luftiga dans.

Så mycket kärlek, kraft, stillhet!

Och ömma höfter!! I morgon bitti kommer jag att stappla mig ur sängen. 🙂

Jag är som alltid grymt inspirerad för att skyffla in nytt kol i min egen yoga practice, och grymt inspirerad att skapa nya sekvenser och flöden till mina klasser och workshops hemma.

Här är jag med Shiva för ganska exakt fyra år sedan, 2010 här i Venice. Och nedanför är en bild vi tog idag. Both very dear to me. 🙂

 

miashiva

Mitt HipstaFoto 943724001Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Mia Hozhona
Ålder: 48
Bor: Stockholm.
Sysselsättning: Driver Stockholm Prana Flow Yoga & Souldance. Coach och vägledare. Resenär. Skribent. Medicinkvinna.
Om mig: Passionerad utövare och lärare i conscious movement – flowyoga, frigörande dans, rörelsemeditation. Resväskan ofta packad. Kalifornien är något av mitt andra hemland, har tidigare bott i Indien, Australien och Italien. Hemsida: www.littlewing.se
Om bloggen: Om konsten att flytta in i sig själv genom yoga, dans, meditation. Jag filosoferar kring inre och yttre resor – från på Yoga på Yobbet hemma i Sverige, till mina resor och utbildningar i Amerika och Europa. Välkommen att följa med!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.