Mias Familjeblogg

Magiskt gott fröbröd

I helgen testade jag att baka ett bröd som jag har sneglat på länge. Brödet är både glutenfritt och mjölkfritt och nästan gjort bara på frön. Jag som undviker både gluten eller mjölk har knappt ätit en brödskiva på 1,5 år och har liksom funnit mig vid tanken på att leva brödfritt. Tills nu. OMG. Nu har jag rusat rakt in i bröd-fällan med buller och bång. Och det bästa är att det inte är något fälla längre. Det är ju bara en massa nyttiga frön! Mättande. Näringsrikt. Och ljuvligt gott!

image

Receptet hittar du här: bagarpojken.blogspot.se Jag använde rismjöl istället för Quinoa-mjöl och krossade linfrön istället för hela linfrön, men drog i gengäld i lite extra chiafrön istället. Alla ingredienser finns på välsorterade Ica-butiker, men vill man ha ekologiskt av allt kan man behöva komplettera från någon hälsokostbutik eller nätet. Bra att veta är att psyllium-husk också går under namnet fiber-husk. Receptet är idiotsäkrat och det går i princip inte att misslyckas. (Jag brukar annars misslyckas med allt så fort det inkluderar värme av något slag. Därav en lätt dragning åt Raw food-hållet…)

Nu ska jag fira ett skönt (avklarat) BodyBalance-pass med en macka och varm choklad enligt det högst avancerade receptet nedan. Mmm. Mockla mig.

Varm choklad

 • 1 dl mandelmjölk
 • 1 dl rismjölk
 • 1/2-1 msk kakao
 • Lite agavesirap

Värm upp och sjunk djupt ner i soffan!


7 comments on “Magiskt gott fröbröd

 1. Emelie on

  Vilken superduper blogg du har!! Så mysig att följa. Till min fråga 🙂 Har läst så mycket på senare tid att rismjölken innehåller arsenik, vad tror du om det? Kram

  Svara
 2. Mia Tjärnlund on

  Hej Emelie. Vad kul att du gillar bloggen! Vad gäller arsenik i ris kan det tyvärr säkert stämma. Men som alltid finns det ett spann av leverantörer och kvaliteter här också. Jag tror att det är få livsmedel som är helt igenom ‘rena’ och man får utgå ifrån det man tror är bäst helt enkelt. Jag själv har valt bort sojaprodukter och vill inte få i mig för mycket havre med tanke på att jag äter havregrynsgröt till vardags. De mjölksorter jag tror mest på är därför mandel- och rismjölk. Ris är väldigt skonsamt mot tarmen och jag har som mål att hålla tarmen frisk och motståndskraftig… Viktigt är som alltid att välja organiska produkter utan tillsatser och att variera sig. Jag själv får i mig någon decilliter rismjölk om dagen och jag tror absolut att det gör mer nytta än skada.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]