Mias Familjeblogg

Flicka eller pojke x 3?

Det här med att få ett tredje barn när man redan har två pojkar gör att folk runtomkring börjar ställa märkliga och ganska förutsägbara frågor. Typ “Jaha, då hoppas ni väl på en flicka den här gången då?” *blink, blink*. Eller “Då håller vi tummarna att det blir en liten tjej, eller?”.

Jag vet egentligen inte riktigt vad det är de ger uttryck för när de säger så – sina egna fördomar, sina egna förhoppningar eller sina egna lätt autistiska drag vad gäller statistiska fördelningskurvor. Eller kanske refererar de till den här nyheten? (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5481896) De slår i alla fall inte huvudet på någon spik hos mig direkt. Jag är en påläst kvinna. Jag vet till exempel att sannolikheten att få ett barn av ett visst kön ökar för varje gång en kvinna föder ett barn av ett visst kön. Så med första pojken född är sannolikheten att nästa barn också blir en pojke högre än den är att få en flicka. Och med två pojkar födda är den sannolikheten ännu högre. Så om jag hade blivit gravid enbart med en önskan om att äntligen få en liten tjej (efter allt detta testosteron), hade jag gett mig själv rätt usla odds. Så nej, min önskan denna gången är rätt lik min önskan under tidigare graviditeter – att få ett friskt och välmående barn. (Människobarn måste jag lite ödmjukt tillägga. Jag har sett många konstiga filmer.)
Med det sagt är det dock sjukt kul att spekulera i det här med kön! Vad blir det? Och varför? Jag läste för många år sedan några rader i en tidning som sammanfattade ett resultat från en studie som hade gjorts i Holland. Studien undersökte huruvida man genom kvinnans kost kunde påverka könet på barnet. Kvinnorna som deltog hade alla fött pojkar tidigare och önskade sig nu flickor. De sattes på en kost som var fattig på kalium och natrium, men rik på magnesium och kalcium. Av de få kvinnor som orkade hålla kosten under en längre period och tills de var gravida igen, var resultatet tydligt. Det gick. En majoritet av dem (typ 80-någonting procent) födde flickor. Det tycker jag är häftigt!

Så nu är det bara att vänta och se för att få svar på frågan som alla undrar – hur står det till med min mineralbalans i kroppen egentligen?


3 comments on “Flicka eller pojke x 3?

 1. Webbredaktör on

  oj! vad spännande, det där med mineralbalansen!
  Lustigt att folk alltid kommenterar det där med könet. Jag tyckte själv att det skulle ha varit praktiskt om min son hade blivit tjej för min dotter hade så mycket fina klänningar. Men det hade ju kunnat bli en tjej som vägrat klä sig i klänning ändå. 🙂
  Och min man som blev glad och såg en fotbollsspelande/hockeyspelande kille framför sig när sonen föddes – ha ha – sonen håller på med gymnastik och dottern spelar fotboll 🙂
  Jag bakade förresten ditt goda fröbröd som du tipsade om häromdagen. Supergott.
  /Malin

  Svara
 2. Malin on

  Fast du har fel, enligt en stor undersökning från SCB så ökar inte alls sannolikheten för barn av samma kön, tvärtom. Och dessutom är faktan alltid denna: tidigare barn påverkar inte framtida barn, oddsen ligger Alltid på 51-49 (pojke -flicka) för varje NY graviditet.
  Nu ska jag kika vidare i din blogg och se vad du fick för en liten filur! 🙂

  Själv fick jag en dotter efter två söner! 😉
  Mvh Malin

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Hej Malin,
   Okej, jag minns inte vad och när jag hörde om att sannolikheten ökar, men poängen är ändå densamma – att det inte är sannolikheten för det ena eller det andra som kan styra beslutet om ett barn. Tack för din kommentar och hoppas du gillar bloggen!
   hälsar Mia

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]