Mias Familjeblogg

Kantarellmacka

Perfekt kväll för kantarellmacka. Få saker är godare att ha i frysen och plocka fram vilken kväll om året som helst och ha på macka.

image

Veckans laddning av fröbröd var i ugnen så i brist på annan macka gjorde jag en snabbvariant i micron.

Snabb-bröd utan mjölk och gluten

 • 1 ägg
 • 1 dl mandelmjöl
 • 25 g smält kokosolja
 • en nypa havssalt

Bred ut smeten i två lagom stora formar (jag använder creme-brulee formar) som är smorda med kokosolja. Sätt in dem på full effekt i micron i knappt två minuter. Voila! Nybakt bröd.

image

Får sköna minnen från dagen då kantarellerna plockades. Det var över ett år sedan nu. Jag och mamma åkte till hennes gömma i djupa skogen, följde hennes kantarellnäsa (som en spårhund) och plockade 60 liter på åtta timmar. Det tog oss flera dagar att rensa, förvälla och frysa in, men så här ett och ett halvt år senare finns det fortfarande påsar att ta av, så det var utan tvekan värt insatsen. Dessutom är det oerhört härligt att befinna sig ute i vilda skogen och plocka sin egen mat (myggbett och fästingar till trots). Jag känner att det lutar åt en ny runda i sommar. Vi får se om bebisen verkar vara en kantarellplockarbebis eller inte…

kantareller4

kantareller3

kantareller2

kantareller1


3 comments on “Kantarellmacka

 1. Caroline Sjunnesson on

  Hej Mia! Vad kul att du bloggar! Ska bli spännande att följa din lilla bula på magen, och perfekt med lite hälsoinspiration också. Ska banne mig ta och testa det där fröbrödet tror jag!
  Kul att du nämner Houdinihooden, jag har sneglat på en sån länge nu men inte slagit till ännu, dom ÄR ju hutlöst dyra…men om dom verkligen håller så bra som du säger så är dom ju värda det. Mmmm kanske får ta en sväng till naturkompaniet snart ändå, haha!

  Ha en fin dag!

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Åh vad kul! Välkommen! Ja, du MÅSTE testa brödet och du MÅSTE testa Houdini. Men kolla upp outnorth.se. De rear emellanåt ut förra säsongens färger (nu är rean dock precis över tror jag), och dessutom har du jobbrabatt där 🙂 Hoppas allt är bra med er! Kram

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]