Mias Familjeblogg

Vecka 22

Nu har jag och bebisen gått in i vecka 22. Så här långt har den här graviditeten bjudit på:

Illamående

Jag gick hårt ut i graviditeten med 10 veckors intensivt illamående och överintensiv kräkreflex. Jag googlade som besatt och testade alla möjliga kurer som kunde tänkas fungera.

  • B-vitamin. Märkte en dramatisk förbättring som satt i några dagar. Efter de dagarna fick dock blotta smaken av vitaminlösningen igång kräkreflexen, så effekten gick förlorad.
  • Slutade med alla kosttillskott (kosttillskott i sig påstods orsaka illamående). Märkte ingen skillnad.
  • Åksjukearmband, både ett och två. Förvärrade mitt illamående dramatiskt. Vågade bara testa två gånger, men mådde sjukt illa ganska direkt och var tvungen att ta av dem.
  • Järn. Hjälpte absolut. Inte lika bra som B-vitamin, men det tog udden av illamåendet.
  • D-vitamin. Hjälpte litegrann, men det var nog mer känslan av hopp som hjälpte och kanske också det faktum att illamåendet började lida mot sitt naturliga slut. Men extra D-vitamin är ju aldrig fel.

 

Testandet och analysen av resultatet höll mig sysselsatt ända tills illamåendet plötsligt en dag gick över, tack och lov. Det kostade mig i slutändan ca fem jobbdagar som var helt omöjliga att genomföra och som fick spenderas sängliggande i soffan (tillsammans med en väldigt vältajmad julledighet och ett större antal kvällar), men det var det såklart värt.

Cravings

Lite olika cravings, framför allt i början. Först var det grapefrukt under en period och det känns ju som en hälsosam craving. Sedan kom en period på två dagar då jag var otroligt sugen på salta, smakrika och feta grejor och plockade ihop egenkomponerade kombotallrikar på kvällen med senapssill, jalapenos, ölkorv och babybel-ostar! Helt emot flera av mina kostprinciper, men smakar det så kostar det. Som tur var gick det över fort. Sedan följde en period då jag åt sushi flera gånger i veckan. Nu har alla cravings släppt sedan ett bra tag tillbaka.

Lugn och välmående

Efter vecka 12 har lugnet sänkt sig över kroppen. Jag har inga krämpor än så länge, mår toppen och känner mig pigg, kan jobba som vanligt och träna som vanligt. Just nu väntar jag mest på att chocken ska komma då jag på riktigt inser att det ska komma ut en bebis, som faktiskt ska bo och leva här med oss. Men det krävs nog några veckor till av vanligt, normalt leverne då magen är på en rimlig storleksnivå och hormonerna spelar till min fördel. Sedan får jag börja förbereda oss på omställningen här hemma. Men det är ju gott om tid till det.

Annorlunda sömn

Jag har den senaste veckan märkt att sömnen börjar påverkas av den enkla anledningen att jag inte längre kan sova på mage! Chockartad insikt. Dessutom springs det ju på toaletten minst en gång per natt, men hallå, man är väl rutinerad småbarnsförälder. Hela nätters sömn kan vänta några år till…

image

Framifrån kan ingen se att jag är gravid. Men låt er inte luras, för när jag plötsligt går förbi och vinkeln ändras så händer det här:

image


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]