Mias Familjeblogg

Vårkläderna är på – men vart tog våren vägen?

Jag har handlat lite nya kläder nu när våren har (hade) börjat komma till stan. Jag har aldrig varit någon jeans-tjej och tror inte att jag har ägt ett par riktiga jeans på många år. (Jag gillar helt enkelt vare sig jeansfärg eller jeanstyg. Det är för hårt och oftast för blått för min smak.) Istället kör jag mycket på klänningar o tunikor o tights o toppar. Det är lättare att hitta i de färgskalor jag gillar och det går att kombinera i all evighet med bara ett fåtal plagg. Just nu när jag är gravid så blir det dock inte så mycket klänningar eftersom de lätt blir lite oformliga med en stor mage under.

Kläder jag väljer och som fungerar med som utan mage är:

  • tights i alla former, bara de är lagom elastiska i midjan. Jag har personligen snöat in på djurmönstrat och börjar varje morgon framför garderoben med att avväga – känner jag mig lite tiger, lite leopard eller lite zebra idag? Om jag inte känner mig som någotdera så väljer jag helsvarta tights istället. Lätt som en plätt!
  • långa tajta linnen eller undertröjor. Har en bunt vita och svarta som jag växlar mellan, men jag har alltid ett långt linne underst. Både Gina Tricot och H&M brukar ha bra, långa och tajta linnen och undertröjor. Om jag bara har ett linne på brukar jag dra över en lagom tight topp över också. Men eftersom linnet sticker ner och förhindrar glipor och andra konstigheter så fungerar nästan vilka toppar som helst över.
  • koftor i olika tjocklekar och färger att svepa runt sig som går att ta av och på när temperaturen skiftar

 

Jag ser alltid till att ha kombos i en ljus färgskala (brun-beige) och i en lite mörkare (grå-svart). Med olika dojjor och jackor blir det en himlans massa olika sköna outfits. Sedan är jag rätt nöjd faktiskt. Roligare än så måste man inte vara när man är gravid tycker jag.image

En vårljus outfit: tiger-tights från Lindex, långt vitt underlinne från H&M, vit tunn långärmad bomullstopp från Gina Tricot (den har en jättefin urringning baktill som inte syns), beige grovstickad långkofta från Lindex.

image

En lite mörkare outfit som jag ljusade upp med lite bruna kängor och brun jacka: svarta tights med struktur någonstans ifrån, svart lång tight långärmad undertröja från H&M, grovstickad gråmelerad svepa-om-sig-kofta från H&M.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]