Mias Familjeblogg

Lunchsim med flytdyna (mage)

Vi är några träningsglada kollegor som tränar och tävlar ihop ibland. (Tyvärr är jag enda tjejen än så länge, men det ska det bli ändring på framöver.) Förra året körde vi några triathlon ihop och detta året är alla utom jag på full fart mot fler triathlons och några av dem till och med mot sin första IronMan. Grymt imponerande!

Hur som, idag var det lunchsim och den gravida kvinnan valde att följa med för att få upp flåset lite. Om det är något jag gör just nu så är det ju att flyta bättre än någonsin! Mitt största dilemma var faktiskt huruvida jag skulle få plats i baddräkten eller inte, men med lite god vilja så gick det bra. Simningen var grymt skön och jag körde i 40 minuter, hälften crawl, hälften bröstsim. Det bästa var att jag inte för en sekund kände mig gravid. Flåsigare än vanligt, men magen kände jag inte av alls i vattnet. Så naturligtvis ställer jag mig själv frågan - varför simmar jag inte oftare?

Jag tror att det har något med kylan att göra. Jag fryser alltid i badhuset. Innan eller efter eller mitt i. Tröttsamt. Men nu blir det helt enkelt ändring på det. Simma ska jag göra ända fram tills jag föder! Måste vara otroligt skonsamt mot en gravid kropp. (Att simning är skonsamt har man ju alltid vetat om, men jag är ändå helt betagen nu när man känner skillnaden så tydligt på det och annan träning.)image

 

Helt underbart tomt i badhuset vid lunchtid.

imageEgen bana i finbassängen och allt!

Nu ska jag på after work. Jag blev så hungrig av att simma så jag var tvungen att göra mig en för-middag för att hålla ut till den senare aw-middagen. Det blev extra mastiga banan-plättar med en massa god frukt o bär. Använde nämligen 2 bananer istället för en och äggen var yttepyttesmå. Det vanliga receptet nedan.image

Chia- och bananplättar

  • 1 banan
  • 1-2 ägg
  • 1-2 msk chiafrön
  • kokosolja att steka i
  • hallon eller nåt annat gott att ha på
  • lite agavesirap om du vill göra det extra lyxigt eller är väldigt sötsugen

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]